• Lichtjestocht van Hervormd Wijk.
• Lichtjestocht van Hervormd Wijk. Foto: Susanne Goemaat

Kerstlichtjestocht door Wijk en Aalburg: puzzel, chocolademelk en vuurtonnen

Algemeen 1.053 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Vanuit de Hervormde gemeente van Wijk wordt er op vrijdag 23 december een mooie Kerstlichtjestocht georganiseerd. Vanaf 17.00 uur en tot 21.00 uur is iedereen welkom om de lichtjestocht op eigen gelegenheid te lopen.

De route start op het plein voor Rehoboth, Grote Kerkstraat 32. Hier ontvangen deelnemers een tekstboekje met daarin de route. De wandeling voert door een prachtig kerstdorp met diverse huisjes. 

De huisjes hebben allen een huisnummer die samen een code vormen. Bij het laatste huisje kan de code worden gekraakt. De oplossing kan worden ingeleverd met naam en adres. Uit alle inzendingen worden drie winnaars getrokken. 

Kerstgeschiedenis
De huisjes in het kerstdorp vertellen allemaal een stukje uit de Bijbelse- en Kerstgeschiedenis. De route wordt op diverse plekken versierd met knutselwerkjes van de kinderen van de OBS Henri Dunant, CBS De Hoeksteen en SBO De Leilinde.

Warme chocolademelk  
Bij het verzorgingstehuis Wijkestein wordt chocolademelk geschonken en hoopt een groep Oekraïners Kerstliederen te zingen. Op het sfeervolle plein voor Rehoboth zullen koffie, versgebakken oliebollen én erwtensoep worden verkocht die ook genuttigd kunnen worden op het met vuurtonnen verwarmde terras.

Opbrengst
De opbrengst zal bestemd zijn voor de wintercampagne van Stichting Hulp Oost Europa en Evangeliestek, een organisatie die werkzaam is in het evangelisatie- en kinderwerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Waterschap Rivierenland inspecteert 550 kilometer dijk na hoogwaterseizoen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Eerste aanzet tot Businesspark Werkendam succesvol: 'Men is kennelijk nieuwsgierig' Algemeen 2 feb, 08:16
Afbeelding
Inspiratiesessie voor kunst- en cultuurclubs in Altena: leren van uitdagingen en successen Algemeen 1 feb, 18:59