Brouwer Ramses Snoei test de hop uit Altena.
Brouwer Ramses Snoei test de hop uit Altena. Foto: Aangeleverd

Woerkumer Biergilde organiseert proeverij

Algemeen 637 keer gelezen

WOUDRICHEM • Iedere derde donderdag van de maand organiseert het Woerkumer Biergilde een speciaalbier-proeverij. Het gilde bestaat uit echte bierliefhebbers en heeft geen winstoogmerk. Het biergilde richt zich ook op bierliefhebbers die graag kennis over bier wil vergaren, die kennis willen delen en die vooral samen willen proeven en genieten.

Na de brouwer van het Woerkumer bier en die van de Gebalde Vuist ontvangt het Biergilde deze keer op 15 september Ramses Snoei van Brouwerij ‘Ramses Bier’ uit Hooge Zwaluwe. Ramses is één van Neerlands meest eigenzinnige brouwers. Lang voordat IPA-bier hip werd, brouwde hij - inmiddels 25 jaar geleden - de eerste IPA van Nederlandse bodem: Den Dorstige Tijger’. Naast trendsetter is Ramses bovenal een gedreven en vakbekwaam brouwer die graag z’n inzichten en ervaringen met andere wil delen. Vandaar dat het gilde met gepaste trots samen met Ramses vijf van zijn bieren uitgebreid gaat proeven.

Vanwege de toenemende belangstelling is er uitgeweken naar de intieme barruimte van het Arsenaal (onder het Visserijmuseum) Kerkstraat 41 in Woudrichem. De proeverij bestaat uit vijf proefglazen, uitgebreid proefnotitie-formulier en is inclusief bittergarnituur. De kosten bedragen € 18,50 per persoon en men kan zich opgeven via info@woerkumerbiergilde.nl. Nadere informatie is te verkrijgen via 06-53206099. De aanvang op 15 september is om 20:00 uur (ruimte open vanaf 19.30 uur) en de proeverij duurt tot omstreeks 22.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De zomereditie van Z6STIVAL vindt plaats op 22 juni.
Nieuw initiatief in Sleeuwijk: Z6STIVAL moet jaarlijks terugkerend evenement worden Nieuws 23 uur geleden
• Beeld van de Noordwaard.
Op acht plekken tellingen in Biesbosch: gemeenten willen recreatief gebruik in beeld brengen Nieuws 23 uur geleden
• Het riddertoernooi bij Kasteel Dussen.
Kastelendag op Kasteel Dussen: onderdompelen in oude tijden en riddertoernooi Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden