• Archieffoto van Bibliotheek CultuurPuntAltena.
• Archieffoto van Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Bibliotheek CultuurPuntAltena opnieuw gecertificeerd: scoort gemiddeld een negen

Algemeen 159 keer gelezen

ALTENA • Bibliotheek CultuurPuntAltena heeft dinsdag 21 december opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk Cultuur en Taal (CBCT) ontvangen. Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. Het certificaat is vier jaar geldig. 

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

De Bibliotheek CultuurPuntAltena scoorde op veel onderwerpen positief en scoorde gemiddeld een negen. De organisatie werd beoordeeld op de dienstverlening vanuit de Bibliotheek, haar Digi-Taalhuis en op de educatieve dienstverlening voor taal-, media- en cultuuronderwijs. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat kreeg de Bibliotheek de bevestiging dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. 

“Ik ben trots op deze mooie waardering”, vertelt Marian van der Wal, directeur van de bibliotheek. “Het laat zien dat we op de juiste weg zijn om de inwoners van Altena die plaats te bieden waar zij met vragen terecht kunnen, zich kunnen blijven ontwikkelen en andere mensen kunnen ontmoeten.” De auditor van CBCT heeft ook mooie woorden over voor de bibliotheek. “Uit ons onderzoek blijkt dat de Bibliotheek CultuurPuntAltena een solide basis heeft en professioneel functioneert. De gesprekken met medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners bevestigen dit unaniem.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden