Afbeelding
Foto: Teus Admiraal

Weer Green Key Goud voor Biesbosch MuseumEiland

Algemeen 359 keer gelezen

werkendam • Het Biesbosch MuseumEiland kan met trots melden dat ze in navolging op 2017 en 2018 ook voor 2019 weer in het bezit is van de gouden Green Key.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunnen bezoekers zien dat een bedrijf er alles aan doet om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaat men net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het 'milieuvriendelijke' niveau. 

Zelfzuivering
Het Biesbosch MuseumEiland doet aan zelfzuivering van afvalwater via een wilgenfilter. Er wordt gebruik gemaakt van energiebesparende verlichting, rivierwaterkoeling en elektrisch aangedreven fluisterboten. De horeca maakt gebruik van energiezuinige apparatuur en ook wordt de lokale economie gesteund door het gebruik van biologische streekproducten. 

Als eenmaal deze basis is gelegd, is een onderneming er echter niet. Elk jaar wordt de lat hoger gelegd: er wordt bijvoorbeeld gestreefd naar een jaarlijks hoger percentage recyclebaar afval.

Door een Green Key-locatie te bezoeken, dragen bezoekers een steentje bij aan de bescherming van natuur en milieu. 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden