Geen gedraai
Geen gedraai Foto: BCB Ophemert

Wethouders komen niet naar extra bijeenkomst BCB-Ophemert

Nieuws 1.239 keer gelezen

OPHEMERT • De geplande informatieve bijeenkomst die vanavond gehouden zou worden door het bewonerscollectief georganiseerd zou worden over de ontsluitingsweg van Tiel, gaat niet door. Melvin Könings, lid van BCB Ophemert, stelt: “De wethouders en ambtenaren zijn van mening dat dit project de verantwoordelijkheid is van het gemeentebestuur van Tiel en hebben daarom besloten niet aanwezig te zijn.”

Könings: “De intentie van deze bijeenkomst  was om het gesprek aan te gaan met de wethouders en gemeenteraadsleden. Want, wij snappen het niet en voelen ons gewoon genegeerd.”

Wel stelde het college voor dat BCB Ophemert met een delegatie langskomt bij de gemeente. Könings: “Meerdere inwoners van Ophemert willen hun verhaal aan de gemeente kwijt, daar is een delegatie niet genoeg voor.”

 Daarnaast stelt het college dat de burgers al de mogelijkheid hebben gehad om hun mening kenbaar te maken tijdens de informatiebijeenkomst van 6 maart. Könings: “Tijdens deze bijeenkomst werden niet al onze vragen beantwoord.”

Tijdens deze bijeenkomst was wethouder Hartman aanwezig. Toen vertelde zij: “Het college heeft geen voorkeur uitgesproken voor geen enkele variant. De raad heeft gevraagd om u (de inwoners) proactief mee te nemen, dat doen we vanavond.”

BCB Ophemert vindt de proactieve houding tegenvallen. Könings: “Wij hebben de wethouder en ambtenaren voor deze avond uitgenodigd en hadden verwacht dat zij zouden komen.”

BCB Ophemert heeft ook geprobeerd contact op te nemen met Tiel, maar: “Wij zijn geen inwoners van Tiel, dus wil de gemeente Tiel niet naar ons luisteren.” Er staat op dit moment nog een verzoek open voor een gesprek met de burgemeester van Tiel.  

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden