• Een van de acteurs tijdens deze show.
• Een van de acteurs tijdens deze show. Foto: Aangeleverd

Gratis lichtshow theater in het Lingepark

Nieuws 1.368 keer gelezen

GELDERMALSEN • Over twee dagen is het zover, de audio-lichtshow in het Lingepark met als titel: ‘Tekens van Vrijheid’.

Theatermaker van deze show, Dinie van Oort, is er druk mee. “Elke dag kijken we naar de weersvoorspellingen, want als het gaat onweren zoals gisterennacht kan de voorstelling simpelweg niet doorgaan. Maar we zijn niet bang voor een beetje regen. Met een paar druppels gaat de show gewoon door.”

Kleuren veranderen

Tijdens de show zijn er twee acteurs, daarnaast spelen licht, muziek en geluid een belangrijke rol. “Het Lingepark wordt mooi aangekleed en de kleuren veranderen met de sfeer van de show mee.”

Het verhaal over de Engelandvaarders

De boot speelt de hoofdrol

Twee mensen worden overvallen door de plotselinge oorlog, daarom besluiten zij de oorlog te ontvluchten. Ze worden twee van de velen Engelandvaarders. De show laat zien hoe zelfs de oorlog ontvluchten niet altijd de blije vrijheid kan geven waar door veel van de Engelandvaarders op gehoopt werd. “Eigenlijk wordt de hoofdrol door de boot gespeeld. We hebben een heel mooi bootje gevonden die we gaan gebruiken.”

Ook wordt er in het theater een kleine link gelegd naar de bootvluchtelingen van nu. Dit laat de actualiteit van het verhaal zien. 

Wanneer is de show?

De voorstelling is, als het weer meezit, op 3 mei om 21:30 uur in het Lingepark. De toegang is gratis. De tweede voorstelling wordt op 10 mei om 21:30 uur in het Lingepark gehouden.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden