• Scene uit de film 'Melk'.
• Scene uit de film 'Melk'. Foto: Aangeleverd

Dorpsbewoner op het doek in De Pluk

Nieuws 1.270 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op 15 mei staat Pieter van Eeuwijk (54) uit Geldermalsen op het witte doek in ‘De Pluk’. Hij figureerde met nog twee inwoners uit Tiel in de film ‘Melk’.

Pieter is lid van toneelgroep T-Jater uit Geldermalsen. “Na de kerstuitvoering van T-Jater zag ik de oproep voor figuranten op Facebook. Ik had een wijntje op en heb gereageerd.” Hij werd gekozen om te figureren in de film. Daar ontmoette hij twee regiogenoten uit Tiel, Jelis Rensen (65) en Shamile Flores (63), die ook een figurantenrol hadden gekregen.

De film ‘Melk’ gaat over Robin en haar vriend Jonas die verslagen thuis komen na de stiltegeboorte van hun kindje. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken. Ze hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht. Terwijl haar huis zich langzaam vult met flesjes, groeit in Robin een ijzingwekkende vastberadenheid. Het thema van verlies en rouw is origineel uitgewerkt in deze ingetogen film van weinig woorden.  

De regisseuse, Stefanie Kolk heeft met ‘Melk’ een zeer persoonlijke debuutfilm afgeleverd dat mogelijk inspiratie of steun kan bieden aan eenieder die zich in deze situatie bevindt. Na afloop van de film kun je vragen stellen aan Stefanie.

De film is inmiddels uit en komt 15 mei om 20:00 uur met Lingefilm naar De Pluk.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden