• Willemijn kreeg de Toerisme Award.
• Willemijn kreeg de Toerisme Award. Foto: M. de Lange
met fotoserie

Het Geofort wint de Toerisme Award; waarderingsprijs voor ondernemerschap

Nieuws Fotoseries 1.046 keer gelezen

REGIO/HERWIJNEN • Feestvreugde voor het Geofort. Eigenaresse Willemijn Simon van Leeuwen ontving de Toerisme Award tijdens de opening van het Toeristisch Seizoen. Het is een waarderingsprijs voor ondernemerschap in de toeristische sector. 

Willemijn werd alom geprezen voor haar innovatieve benadering bij Geofort, dat heeft bijgedragen aan de versterking van Rivierenland als recreatieve bestemming. 

Provincie Gelderland
Ze ontving de award uit handen van Peter Drenth, gedeputeerde van de Provincie Gelderland. “Willemijn weet op een hele mooie manier ondernemerschap vorm te geven. Haar Geofort heeft een stuk historie naar de toekomst toe getrokken”, sprak hij.

Wat kun je er beleven?
GeoFort is een interactief science center waar de toekomst van de planeet aarde centraal staat. Het is gevestigd op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar je binnen en buiten van alles kan beleven en ontdekken. Belangrijke thema’s zijn energie transitie, klimaatverandering, watermanagement en big data.

Eerder in de prijzen gevallen
GeoFort heeft eerder al mooie prijzen gewonnen, zoals de Europa Nostra Prijs en de titel ‘het beste kindermuseum ter wereld’. Het historische forteiland is als onderdeel van de waterlinie Unesco Werelderfgoed en heeft circa 100.000 bezoekers per jaar.

Regionaal Bureau Toerisme
De Toerisme Award is in het leven geroepen door het Regionaal Bureau Toerisme (kortweg RBT), directeur Richard de Bruin benadrukte dat de prijs een ‘oeuvre-prijs’ is, dit heeft betrekking op het hele ondernemerschap, de hele carrière van een ondernemer binnen de toeristische sector.

Opening Toeristisch seizoen
De prijsuitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse netwerkevenement dat RBT organiseert als opening voor het toeristisch seizoen. Zo’n 200 ondernemers uit de sector waren daarvoor naar Kesteren gekomen, de bijeenkomst werd gehouden in de zaal bij Molen de Zwaluw.

Campagne mooie streken
Het RBT houdt zich bezig met alle facetten van toerisme in onze regio. De bekende promotiecampagne: ‘Gelderland levert je mooie streken’ is van hun hand.

Bloeiende toeristische sector
Zij bestaan nu twintig jaar. Ze ondersteunen niet alleen ondernemers maar ook organisaties van evenementen. Door netwerken en bedrijfsbezoeken willen ze de samenwerking binnen de toeristische sector stimuleren. “Samen kunnen wij een bloeiende, duurzame toeristische sector creëren door middel van gedeelde initiatieven en wederzijdse ondersteuning”, vertelde Richard de Bruin.

Veel meer verblijfsrecreatie
Uit cijfers die RBT strikt bijgehouden heeft blijkt dat het afgelopen jaar de werkgelegenheid in onze regio in het toerisme is toegenomen met 4%, de verblijfsrecreatie is echter toegenomen met maar liefst 58%. Het aantal bezoekers van evenementen is echter gedaald.

Volgens De Bruin vooral veroorzaakt door het wegvallen van een aantal grote evenementen zoals de Rode Kruis Bloesemtocht. 

Frans Thuis door Frans Duijts
De bijeenkomst werd gepresenteerd door Jochem van Gelder, Frans Duits was ook aanwezig, niet om te zingen, maar omdat hij binnenkort een groots project gaat starten om de Betuwe en de Bommelerwaard te promoten. Het gaat ‘Frans Thuis’ heten.

De aanwezigen kregen veel nuttige informatie. Willemijn gaf in haar toespraak meteen als tip mee vooral positief en origineel te blijven. “Leuk om zo in het zonnetje gezet te worden”, zei ze na afloop. 

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

• Samen met Jochem van Gelder en Peter Drenth van de Provincie.
• Peter Drenth, gedeputeerde van de Provincie reikte de prijs uit.
• Alle sprekers op het podium met de prijswinnaar.
• Alle sprekers op het podium met de prijswinnaar.
• Grote opkomst van ondernemers uit de toeristische sector en andere genodigden.
• Frans Duits gaat de Betuwe en Bommelerwaard promoten met 'Frans Thuis'.
• Allerlei informatie werd verstrekt, maar ook lekkernijen.
• Richard de Bruin van het RBT.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden