• De Franse autodag bij Visscher Classique.
• De Franse autodag bij Visscher Classique. Foto: William Hoogteyling

Franse autodag bij Visscher Classique

Nieuws 1.125 keer gelezen

BUREN • Talloze Franse auto’s, dranken en hapjes in stijl, muziek en natuurlijk een Concours d’élégance. Op 26 mei is automuseum Visscher Classigue in Buren wederom het decor voor de zestiende Franse Autodag.

De Franse Autodag in Buren is een ongedwongen, sfeervol samenzijn tussen gelijkgestemden. Struin door de straten rond Visscher Classique langs alle opgestelde auto’s. Of neem een kijkje in het museum met een collectie automobielen en andere autohistorie.
De Franse Autodag is bedacht in 2006. Liefhebbers van heinde en ver komen sindsdien samen voor hun gedeelde passie. Van een Citroën uit de jaren 50, een Simca uit de jaren 60 of een Renault uit de jaren 70. En van helemaal origineel tot origineel gepimpt. Iedere klassieker, oldtimer en special met een Frans paspoort is welkom. Ook dit keer beoordeelt een jury de Franse bolides. De winnaar wacht eeuwige roem en een award.
Vanaf 2015 ontfermt Henk Visscher zich over de Franse Autodag. Na corona, keerde het festijn in 2023 terug op de kalender. Het bleek een gouden zet. Overigens worden 26 mei meer evenementen gehouden in Buren. Zo is er de 26ste Kunstmarkt en vindt voor het eerst de beurs Sieraad & Friends plaats. Alle evenementenlocaties zijn op loopafstand van elkaar.

Wie mee wil doen kan zich via www.franseautodag.nl aanmelden voor een showticket. Hier zijn ook museumtickets te koop en combitickets voor wie op één dag Sieraad & Friends en automuseum Visscher Classique wil bezoeken. Het buitenterrein is gratis toegankelijk.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden