• Wouter van Elk - Iriszorg, Linda Lam – Werkzaak Rivierenland, Jennifer Rabbinge en Zippora Anson - Psychiatrie Rivierenland
• Wouter van Elk - Iriszorg, Linda Lam – Werkzaak Rivierenland, Jennifer Rabbinge en Zippora Anson - Psychiatrie Rivierenland Foto: Aangeleverd

Psychisch kwetsbaren weer Sterk door Werk

Nieuws Fotoseries 753 keer gelezen

RIVIERENLAND • Werken heeft grote positieve effecten op de mentale gezondheid. Daarom tekenen Iriszorg en Psychiatrie Rivierenland een overeenkomst. Met als doel om meer psychisch kwetsbaren aan het werk te helpen met de methode Individuele Plaatsing en Steun. 

Doeltreffende arbeidsre-integratie methode 

Tot nu toe lijkt dit de enige doeltreffende arbeidsre-integratiemethode te zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. In het project Sterk door Werk werken ggz, gemeenten, Werkzaak Rivierenland en UWV samen aan de methode Individuele Plaatsing en Steun (IPS). 

IPS verbindt behandeling bij ggz, intensieve begeleiding door een IPS-trajectbegeleider en ondersteuning bij het vinden en behouden van werk met elkaar. Ook de werkgevers die hier aan meewerken krijgen begeleiding.

Psychische kwetsbaarheid komt veel en vaker voor

Om zoveel mogelijk psychisch kwetsbare mensen te bereiken is een goede samenwerking cruciaal. Aanmelden voor een IPS-traject gebeurt via een behandelaar van een ggz-instelling, een werkcoach van Werkzaak of door de persoon zelf.

Linda Lam projectcoördinator project Sterk door Werk Rivierenland en IPS Trajectbegeleider: “Psychische kwetsbaarheid komt veel en steeds vaker voor. Iedereen kent wel iemand in zijn eigen omgeving die hier mee te maken heeft.” 

“Het is belangrijk dat zo veel mogelijk partijen die met mensen met een psychische kwetsbaarheid te maken hebben IPS kennen. En dat mensen met een psychische kwetsbaarheid weten dat zij door werk veel gelukkiger en stabieler worden. Dit is in het belang van iedereen.” 

Steeds meer mensen vinden hun geluk door aan het werk te gaan 

Vijf ggz-instellingen in Rivierenland bieden de IPS-methode aan: Iriszorg, Pluryn, RIBW, Reinier van Arkel en Pro Persona. Iriszorg werkt samen met andere ggz-instellingen om mensen die daar aan toe zijn een IPS-traject te laten volgen. Zij tekenden een samenwerkingsovereenkomst met Psychiatrie Rivierenland. 

In de samenwerking verzorgt Iriszorg de re-integratie naar betaald werk en Psychiatrie Rivierenland de behandeling. Met deze nieuwe samenwerking wordt de IPS-methode steeds sterker in de regio Rivierenland en vinden steeds meer mensen hun geluk door aan het werk te gaan.

Meedoen?

Mensen die interesse hebben om met een IPS-traject betaald aan het werk te gaan kunnen aan aanvraag doen via sterkdoorwerk@werkzaakrivierenland.nl. Meedoen kan ook als de eigen ggz-instelling niet aangesloten is bij Sterk door Werk. 

Kijk voor meer informatie op: https://werkzaak-rivierenland.foleon.com/business/sterk1/


Meer lezen?
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/382034/noordam-maakt-beste-kaas-van-nederland
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/381887/komst-van-pioenkwekerij-in-tricht-zorgt-voor-onrust
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/382022/wethouders-komen-niet-naar-extra-bijeenkomst-bcb-ophemert

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden