• De gemeente wil het oude schoolgebouw onder meer gebruiken voor tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen
• De gemeente wil het oude schoolgebouw onder meer gebruiken voor tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen Foto: 123RF.com

Opvang Oekraïeners, statushouders en urgent woningzoekenden in schoolgebouw

Algemeen 824 keer gelezen

TIEL • De gemeente Tiel ziet in het oude schoolgebouw aan de Cambier van Nootenlaan/Heiligestraat mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen, statushouders en urgent woningzoekenden. De gemeente wil het gebouw gebruiken voor tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen, statushouders en urgent woningzoekenden.

Statushouders zijn erkende vluchtelingen die een vergunning hebben om in Nederland te blijven en recht hebben op een woning in Tiel. Bij urgent woningzoekenden gaat het om inwoners die op korte termijn een andere woning nodig hebben.

Grote woningbehoefte
De Rijksoverheid heeft alle gemeenten gevraagd om tijdelijke huisvesting en opvang te realiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne, statushouders en asielzoekers. Dit zijn mensen die hulp nodig hebben. Ook Tiel neemt daarin haar verantwoordelijkheid. Daarnaast is er ook een grote woningbehoefte bij de eigen inwoners. Een deel van hen heeft op korte termijn een andere woning nodig.

De komende tijd wordt het oude schoolgebouw geschikt gemaakt voor bewoning. De gemeente wil dit mooie pand zo verbouwen dat het ook op de langere termijn geschikt is voor Tielse woningzoekenden, als de tijdelijke opvang niet meer nodig is. Er komen geen asielzoekers op deze locatie.

Informatiebijeenkomst
De gemeente organiseert op maandag 12 december om 19.00 uur een informatiebijeenkomst. Buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen zich hiervoor tot en met vrijdag 8 december aanmelden via opvang@tiel.nl. Na aanmelding ontvangen zij bericht over de locatie. De locatie hangt af van het aantal aanmeldingen.

Na een korte uitleg kunnen de aanwezigen persoonlijk of in kleine groepen kort in gesprek met medewerkers van de gemeente, onder andere over hoe de gemeente de tijdelijke huisvesting zo goed mogelijk inpast in de omgeving. De gemeente laat weten het fijn te vinden als bewoners daarover meedenken vanuit hun betrokkenheid met en kennis van de omgeving.

Meer informatie
Op www.tiel.nl/tijdelijke-huisvesting-en-opvang staan al een aantal vragen en antwoorden. Deze worden de komende tijd aangevuld. Vragen, reacties en opmerkingen kunnen inwoners laten weten viaopvang@tiel.nl.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie