De enthousiaste groepen van DOS Sportief en T&P Sport kiezen het gloednieuwe wandrek als decor voor de eerste groepsfoto in sporthal Lignum
De enthousiaste groepen van DOS Sportief en T&P Sport kiezen het gloednieuwe wandrek als decor voor de eerste groepsfoto in sporthal Lignum Foto: Cees van Cuijlenburg

DOS Sportief en T&P Sport bundelen krachten in Maurik

Algemeen 638 keer gelezen

MAURIK/ECK EN WIEL/OMMEREN • De gymnastiekverenigingen DOS Sportief uit Eck en Wiel en T&P Sport uit Ommeren werken al enige tijd eendrachtig samen bij meerdere activiteiten. Dat proces verkeert nu in een zodanig stadium dat serieus wordt nagedacht over een fusie. Voorstellen hiertoe worden nog dit jaar aan de ledenvergaderingen voorgelegd. 

De komst van de sporthal Lignum in Maurik draagt in belangrijke mate bij aan de plannen voor samenvoeging. Mede door de centrale ligging wordt nu al veelvuldig regionale waarde aan het complex toegekend. De nieuwe accommodatie biedt de clubs een geweldige kans om de pure bewegingssporten volop te propageren en daarmede stevig op de kaart te zetten. Een prettige bijkomstigheid: de fraaie hal, die opgedeeld kan worden in drie aparte units, straalt veel rust uit door de passende pastelkleuren. Een belangrijke factor voor de sporters, maar zeker ook voor de lesgevers. Maar er zijn meer pluspunten.

Hoe betekenisvol de sporthal Lignum in de toekomst kan worden hebben DOS Sportief en T&P Sport al laten zien op een druk bezochte instuif. De twee clubs pakten bij die introductie groots uit. Niet alleen met gymnastiek en turnen, maar ook met dans en het Nijntje beweegdiploma. Vooral dat laatste element trok de aandacht van meerdere ouders. Jolanda van ’t Verlaat, die hiervoor ook landelijk actief is binnen de KNGU, liet vooral het speelse karakter zien van de oefenstof.

De toegestroomde kinderen bij gymnastiek en turnen kregen de gelegenheid om proef te draaien op gloednieuwe toestellen of bestaande materialen zoals de springbaan. Er heerste een ontspannen sfeer, iedereen genoot volop van het sportfeestje, dat DOS Sportief en T&P Sport neerzetten. De uitstekende samenwerking werd extra geïllustreerd door de gezamenlijke infostand met banieren en vlag van de beide clubs. Bovendien kon door medewerking van de supermarkten Jumbo-Maurik en Boon’s-Eck en Wiel een traktatie worden uitgereikt.

De komst van de nieuwe sporthal brengt voor DOS Sportief en T&P Sport wel consequenties mee in het kader van gewenning. Het betekent verlaten van een vertrouwde omgeving in Eck en Wiel en Ommeren. Daarmede gepaard gaat een omvangrijke verhuizing van materiaal, die momenteel gaande is. In Maurik worden de bestaande toestellen gecombineerd met de nieuwe attributen om tot een passend pakket te komen voor alle groepen. Het is niet alleen een omvangrijk werk, maar vraagt ook de nodige aanpassing bij het installeren en opbergen. Wel zijn de voorzieningen aanwezig om dat rond te krijgen. Daarnaast moet bekeken worden in hoeverre essentiële voorzieningen ontbreken. Bij de opening en de instuif is al gebleken dat een (uitschuifbare) tribune bittere noodzaak is bij activiteiten en evenementen met publiek.

Diana Kervel

Met een gezamenlijke infostand dragen DOS Sportief en T&P Sport een stukje eenheid uit.
Rekstokken, die op elke gewenste hoogte kunnen worden ingesteld, zijn een gewild domein voor deze twee beginnende turnstertjes
De samenwerkende clubs DOS Sportief en T&P Sport tijdens een dansdemonstratie onder leiding van docente Willemijn Degen
Overal is beweging op het circuit tijdens de instuif in sporthal Lignum in Maurik
Vertederend zijn de beelden bij de jonge gymnasten die oefenen voor het Nijntje beweegdiploma
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie