Tiel 29/06/2021 - Campagne Mijn ZR - iov Ziekenhuis Rivierenland - Foto Raphael Drent
Tiel 29/06/2021 - Campagne Mijn ZR - iov Ziekenhuis Rivierenland - Foto Raphael Drent Foto: Raphael Drent

Afspraakbrief digitaal per 27 juni

25 jun, 16:57 Algemeen 46 keer gelezen

TIEL • De papieren afspraakbrief gaat verdwijnen. Vanaf 27 juni krijgen patiënten een e-mail met de bevestiging van hun afspraak op de polikliniek. De stap naar digitale afspraakbevestiging past in de algemene trend om zo goed mogelijk gebruik te maken van digitale toepassingen.

In de e-mail die de patiënt krijgt, staat een link naar het patiëntenportaal MijnZR. In MijnZR staat de specifieke persoonlijke afspraakinformatie die voor de patiënt van toepassing is. De nieuwe manier van werken is veilig: het inloggen gebeurt met DigiD.

Doordat er steeds meer gezondheidsinformatie in het portaal beschikbaar komt, krijgt de patiënt meer inzicht in zijn situatie. De informatie biedt bovendien hulp bij de voorbereiding op het bezoek aan het ziekenhuis en kan bijdragen aan ‘samen beslissen’.

Het is altijd mogelijk om in het ziekenhuis bij de balie of via het patiëntenportaal MijnZR aan te geven hoe men de afspraakbevestiging wil ontvangen: per post of digitaal. Is er geen e-mail adres bekend, dan wordt er een brief per post gestuurd.

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Fotoseries