Tiel Toont in 2019
Tiel Toont in 2019 Foto: Aangeleverd

Tiel Toont op koopzondag 3 juli

28 jun, 10:00 Algemeen 193 keer gelezen

TIEL •   Tiel Chapeau hoedenparade, dans en muziek door leerlingen van Zinder Educatie, pottendraaien, een eigen corsokunstwerk maken, een ritje in zweefmolen Voetjes van de vloer, uitbundige kunstenaars, een historische stadswandeling, het medialab van Bibliotheek Rivierenland… Zomaar een greep uit het veelzijdige en creatieve aanbod tijdens Tiel Toont op 3 juli.

Tiel Toont wordt al jaren georganiseerd op de koopzondag van juli en is er voor en door kunst- en cultuurliefhebbers. De kunst- en cultuursector uit de regio presenteert zich van 12:00- 17:00 in de Tielse binnenstad. Jong en oud kunnen deze middag op creatief vlak inspiratie op doen en genieten van al het moois dat onze omgeving te bieden heeft. Daarnaast is het koopzondag en zijn de winkels en horeca open en kan er volop geshopt worden onder het genot van een hapje en drankje.

Tiel Chapeau Hoedenparade

Het Creatief Platform Tiel organiseert tijdens Tiel Toont de tweede editie van Tiel Chapeau. De hoedenparade was in 2019 een groot succes, met veel vrolijke hoedjes in de stad. De afgelopen periode zijn er 32 hoedjes gemaakt en beoordeeld door het winkelende publiek. Op 3 juli start de parade om 13:30 uur vanaf het Hoogeinde, waarna zij een ronde lopen door de hele stad. De BBK zorgt voor vrolijke deuntjes tijdens de parade en om 15:00 uur is de prijsuitreiking op de Groenmarkt.

Historische stadwandeling Oudheidkamer

De Oudheidkamer verzorgd tijdens Tiel Toont tweemaal een stadswandeling en neemt je mee in de rijke geschiedenis van de binnenstad. De wandeling start om 13:30 uur en 15:30 uur vanaf het standbeeld van Flipje op de Groenmarkt.

Parkeren in de binnenstad is tijdens Tiel Toont gratis. Kijk voor meer informatie over het programma van Tiel Toont op www.winkelenintiel.nl.

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Fotoseries