• De kunstenaars lieten zich inspireren door het thema 'Kantelpunt'.
• De kunstenaars lieten zich inspireren door het thema 'Kantelpunt'. Foto: aangeleverd

Negentiende editie van kunstroute Buren B!zonder

Algemeen 203 keer gelezen

BUREN • In het Pinksterweekend, op 4, 5 en 6 juni van 11.00 tot 17.00 uur is in Buren een gevarieerd aanbod kunst te bezichtigen. De negentiende editie wordt opnieuw in het historische stadje gehouden. Bezoekers kunnen wandelen langs de fraaie locaties, die speciaal voor de kunstroute Buren B!zonder beschikbaar zijn gesteld. 

In de St. Lambertuskerk zijn sculpturen van Helma Hille te bewonderen. Zij gaat op zoek naar tweedehands meubelen, waarbij de vorm bepalend is voor haar keuze. Deze worden aangepast, zodat de oorspronkelijke functie niet meer belangrijk maar nog wel zichtbaar is. Hier worden delen van kleding aan toegevoegd. 

Schone schijn
Aan het Jodenkerkplein exposeert Raimonda Griksaite. ‘Is de wereld die we zien ook de wereld die we (her)kennen? Ogenschijnlijk vredige taferelen blijken bij nadere beschouwing gestileerde werkelijkheden, gecreëerd om de schone schijn op te houden. Het vergt moed en opofferingsgezindheid om de realiteit te herkennen en te benoemen.’ De expositielocaties liggen dicht bij elkaar. Bezoekers kunnen genieten van schilderijen, sieraden, textiel, sculpturen, keramiek, mixed media en fotografie. De kunstenaars lieten zich inspireren door het thema ‘Kantelpunt’. Zij vertellen graag welke verandering dit in het creatieproces teweegbracht.

Loterij
De kunstwerken kunnen in het weekend bij de kunstenaars worden gekocht. Ook zijn voor 5 euro loten te koop, waarmee kans wordt gemaakt op een kunstwerk ter waarde van 500 euro.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie