Na weken van voorbereiding was het koor er klaar voor.
Na weken van voorbereiding was het koor er klaar voor. Foto: aangeleverd

Adventsconcert ‘Magnificat’ Tiels Madrigaal Koor zonder publiek

Algemeen 148 keer gelezen

TIEL • ‘Magnificat’ is de titel van het concert dat het Tiels Madrigaal Koor, onder leiding van Gonny van der Maten, op zondag 12 december zóu geven in de Sint Maartenskerk in Tiel. Na weken van voorbereiding was het koor er klaar voor, maar de coronabeperkingen maakten een optreden voor publiek ongewenst. Het koor zingt wel, maar zonder publiek.

Het concert wordt coronaproof opgenomen en is daarna via een link op de website van het koor te beluisteren. Waarschijnlijk kan het koor live worden gevolgd via een ‘stream’ van het concert. Hiervoor kan op 12 december de website www.tielsmadrigaalkoor.nl worden geraadpleegd. Het concert zal dan om 15.00 uur worden uitgezonden.

Drie Magnificats zullen die middag klinken; van de Nederlandse componist Andriessen (Latijnse tekst) en de Engelse componisten Stanford en Purcell. Drie totaal verschillende stijlen, maar alle drie indrukwekkend. Daarnaast zijn werken te beluisteren van Praetorius, Sweelinck, Schütz, Elgar, Gardner, Scott-Burt en Willcocks. Allemaal heel erg verschillend en in veel gevallen waarschijnlijk voor veel luisteraars nieuw.

Orgelbegeleiding
Jonathan Kooman zorgt bij een aantal stukken voor de orgelbegeleiding, zowel op het imposante Bätz-Witte orgel als op het kistorgel. Dit laatste instrument is aan het Tiels Madrigaal Koor overgedragen door verzorgingshuis De Vier Gravinnen. Jonathan Kooman speelt ook nog drie solostukken, waarvan één op het kistorgel.

Op de website wordt ook het programmaboekje gepubliceerd, zodat de teksten thuis meegelezen kunnen worden.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie