Lucien Tros (l) bedankt Ben Cramer en Nick Jefferson met een pakket met Betuwse lekkernijen
Lucien Tros (l) bedankt Ben Cramer en Nick Jefferson met een pakket met Betuwse lekkernijen

Vrijthof weer verrast door vrienden

Algemeen 278 keer gelezen

De stichting vrienden van Vrijthof zet zich al meer dan 40 jaar in voor de bewoners van het zorgcentrum. De vrienden zorgen voor mogelijkheden voor extra ontspanning en recreatie. Zoals afgelopen zaterdag met een optreden van Ben Cramer.

Marjon de Lange

Tiel - “Samen met Nick Jefferson maak ik een tour die wij de ‘The Senior Show’ noemen”, zegt Ben Cramer die trots vertelt dat hij in februari 2020 maar liefst 73 jaar wordt. Hij is in 1964 begonnen als artiest. “Zingen houd je jong, we hebben het afgelopen jaar zo’n 20 shows gedaan en ook vandaag hebben we nog een optreden elders in het land.”

Nostalgie

Niet alleen de bewoners maar ook de aanwezige medewerkers genieten duidelijk van het optreden. Het eerste nummer is de evergreen ‘Zai Zai Zai’, de hele zaal zingt mee. “Even een waarschuwing”, grapt Ben tussen twee liedjes door, “ouderen mogen niet op de stoelen gaan staan!” De show is een herkenning voor velen met nostalgische nummers van Ben zelf maar ook van andere bekende artiesten. Vooral ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld blijkt een echte meezinger.

Vrienden

Lucien Tros is de voorzitter van de Vrienden van Vrijthof. “Wij zamelen geld in voor projecten en activiteiten”, vertelt hij enthousiast. “Gisteren nog hebben we de verlichting in de lichtjestuin ontstoken.” De stichting probeert het leven van de bewoners extra kleur te geven. Bijvoorbeeld met entertainment zoals op 7 december jongst lede, eerder traden BZN en Willeke Alberti op. “Maar we doen ook praktische projecten, zoals het terras voor bewoners, samen met de organisatie Vrijthof, wij schrijven daarvoor ook fondsen aan.”

Binnentuinen

“De vrienden hebben de binnentuinen van Vrijthof helemaal opgeknapt,” gaat Lucien verder, “er is nu een siertuin en een moestuin compleet met kippen en konijnen. Het heeft een positief effect op dementerende bewoners. Ze genieten ervan en we merken dat ze ook vaker en langer bezoek krijgen. Hun bezoek neemt ze gezellig mee naar de tuin. Begin april openen we een ‘bezinningstuin’ grenzend aan het hospice hiernaast.”

Hartenwens

“We laten hartenwensen van bewoners in vervulling gaan. Zoals met de ambulance op familiebezoek, helemaal naar België. Voor een echtpaar dat 60 jaar getrouwd was regelden we een kamer in het zorghotel van Van der Valk. De man woonde hier, ze waren dus gescheiden en wilden zo graag nog één nachtje bij elkaar slapen.” Op dit moment wordt het carillon in opdracht van hen gerenoveerd. “De burgemeester komt het 20 april officieel openen”, vertelt Lucien. “Dan is ook meteen de opening van de bevrijdingsweken. We bereiden allerlei activiteiten voor in het kader van 75 jaar bevrijding, zoals een tentoonstelling en bevrijdingsbingo.” Meer over het goede werk van de vrienden, zie:

vriendenvanvrijthof.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app