Vergaap je aan mooie gebouwen. Rijd in gedachten mee met de treinen door een sprookjeslandschap.
Vergaap je aan mooie gebouwen. Rijd in gedachten mee met de treinen door een sprookjeslandschap.

Lego Winter Wereld in de Gelderlandfabriek

Algemeen 57 keer gelezen

De Gelderlandfabriek staat vanaf 27 december zes dagen lang in het teken van de Lego Winter Wereld. Vergaap je aan mooie gebouwen. Rijd in gedachten mee met de treinen door een sprookjeslandschap. Verwonder je over de vernuftige constructies, En, voor de kinderen, tel het aantal kerstmannen. Gegarandeerd kijkplezier voor jong én oud.

Culemborg - De Lego Winter Wereld is een samenwerkingsproject met pianist-componist Jeroen van Veen. Al zijn hele leven is hij gefascineerd door Lego. In de loop der jaren heeft hij een indrukwekkende collectie opgebouwd. Een deel ervan is te zien in de Gelderlandfabriek. Samen met zijn zonen Joeri en Fjodor bouwt Van Veen een sprookjesachtig winterdorp, waar je ogen tekort komt om de vele details te kunnen ontdekken.

De vermaarde pianist, die enkele jaren geleden een levensgrote vleugelpiano van Lego bouwde, laat al jaren anderen meegenieten van zijn passie. Lange tijd was het traditie dat hij in de kerstperiode bij het raam in zijn Culemborgse woning aan de Westerwal een winters Legodorp bouwde. Honderden Culemborgers stonden er met hun neus tegen de ruit gedrukt. De afgelopen drie jaar pakte hij het groter aan. In Pernis, waar Van Veen een voormalig verenigingsgebouw omtoverde tot studio en concertzaal, schaalde hij het dorp flink op. Ook daar liep het storm met bezoek. En nu is het Legodorp voor het eerst te zien in de Gelderlandfabriek, waar Jeroen van Veen geregeld muzikale optredens verzorgt.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een extra uitdaging. In het Legodorp vind je overal kerstmannen. Wie het juiste aantal kerstmannen ontdekt, maakt kans op een van de drie prijzen.

De Lego Winter Wereld is te bezichtigen van 27 t/m 30 december en op 2 en 3 januari 2020 van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Culemborg en café-restaurant una Volta.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie