Trainerstrio stopt na dit seizoen

Algemeen 98 keer gelezen

Het trainerstrio van de selectie van korfbalvereniging Tiel’72, bestaande uit Mathijs Ramaker, Hielke de Rooij en André Kuipers, blijft niet aan na dit seizoen. Dit is onlangs bekend gemaakt aan de selectie.

Tiel - De redenen dat het trio niet als trio doorgaat zijn verschillend. “We hebben met ons drieën hele leuke, mooie en sportief goede jaren gehad. Erg jammer is dan ook dat we vorig jaar midden in het seizoen niet verder konden met de binnen- en buitencompetitie vanwege het coronavirus. Dit jaar begon erg goed, echter is het nu nog maar de vraag of we überhaupt het veldseizoen kunnen afmaken”, aldus hoofdtrainer Mathijs Ramaker.

Maar dit is niet de reden dat Mathijs heeft besloten om volgend jaar niet meer de trainer te zijn van de selectie. “Al die jaren sinds ik gestopt ben met zelf te spelen, nu zo’n 10 jaar geleden, heb ik altijd nog een onderbuikgevoel gehad dat ik zelf nog wilde korfballen. Dit heeft me uiteindelijk doen besluiten hieraan toe te geven en om zelf nog zo hoog mogelijk te gaan korfballen. Dat dit uiteindelijk 10 jaar heeft geduurd komt ook omdat ik het erg naar mijn zin had met Hielke en André. We hebben veel gelachen, geleerd en sportief een aantal hoogtepunten meegemaakt.”

Ook Hielke de Rooij zal stoppen als trainer van de selectie na dit seizoen. “Afgelopen 4 jaar heb ik met heel veel plezier de selectie getraind en gecoacht. Na zo’n periode is het goed dat er andere trainers voor de groep komen. Ik blijf natuurlijk actief en betrokken bij de vereniging. Samen met Silvia de Haas blijf ik de A1 doen. En verder zal ik zeker komend seizoen als supporter te zien en te horen zijn”, aldus Hielke de Rooij.

Voor André Kuipers ligt het wat anders. “Ik ben de afgelopen jaren met de jeugdtrainers bezig geweest en de laatste 2 jaar samen met Hielke en Mathijs bij de selectie betrokken. Een geweldige tijd en er zijn nog zoveel dingen die we wilden bereiken met elkaar. Hoewel mijn rol vooral op de achtergrond was, hoop ik bij te hebben kunnen dragen aan nieuwe inzichten, mindsets, wedstrijdvoorbereidingen via de trainingen en enkele wedstrijden. Erg leuk om te doen! Deze groep en club heeft nog zo veel in zijn mars. Een genot om hier mee te mogen werken. En het voelt ook zeker nog niet als af, maar we zijn nu aan het kijken welke rol ik kan houden bij de jeugd en selectie. Ik vind het belangrijk dat de groep en club door kan groeien. Er zal zeker een nieuwe trainingsstaf komen en dan zien we later wel in welke vorm ik daar bij kan helpen.”

Het trainerstrio geeft aan dat dit niet een definitief einde is van deze samenstelling. Wie weet hoe de toekomst er over een aantal jaar uitziet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie