Ton van Maanen, nieuwe voorzitter van het RAR, en Ella Kok-Majewska, directeur/streekarchivaris van het RAR, bij de vernieuwde website
Ton van Maanen, nieuwe voorzitter van het RAR, en Ella Kok-Majewska, directeur/streekarchivaris van het RAR, bij de vernieuwde website Foto: RAR

Nieuwe bestuursvoorzitter Ton van Maanen lanceert vernieuwde website RAR

Algemeen 122 keer gelezen

Ton van Maanen, wethouder en loco-burgemeester van West Betuwe, is vanaf vandaag de nieuwe voorzitter van het Algemeen Bestuur (AB) van het Regionaal Archief Rivierenland (RAR). Hij volgt Jan de Boer, de voormalige burgemeester van Buren, op. 

Regio - Van Maanen is al een aantal jaar enthousiast lid van het AB en DB en was al vicevoorzitter. Binnen het RAR heeft Van Maanen de portefeuille digitale duurzaamheid en e-depot. Hij hecht aan innovatie en de voorloperspositie van het RAR op dit vlak. Zijn eerste officiële handeling als voorzitter was – heel toepasselijk - het lanceren van de vernieuwde website van het RAR (www.regionaalarchiefrivierenland.nl).

Met het invoeren van de zoekterm ‘voorzitter’ vond Van Maanen een filmpje (https://bit.ly/websiteRAR) . Hierin zie je aan de hand van de interesses van de bestuursleden van het RAR hoe je op de vernieuwde website iets heel makkelijk vindt over bijna elk onderwerp.

De belangrijkste wijzigingen op de verbeterde website zijn:

- De website is verdeeld in 3 ingangen, gebaseerd op wat de bezoeker komt doen: Onderzoeken, Beleven en Meedoen.

- De zoekresultaten zijn opgedeeld naar soort bron (beeld, film, personen, etc.). Zo zie je in 1 oogopslag hoeveel en welk soort resultaten je zoekopdracht geeft.

- Op het interactieve kaartje op de homepage zie je meteen wat ons werkgebied is en kun je doorklikken naar informatie over de aangesloten gemeenten.

- De website is verbeterd voor het gebruik op mobiele apparaten.

- De website is nog beter aangepast op de toegankelijkheidseisen.

Er waren nog een paar veranderingen binnen het bestuur van het RAR. Monica Wichgers, wethouder in Culemborg, was al AB-lid en is vanaf nu ook lid van het Dagelijks Bestuur. En Josan Meijers, waarnemend burgemeester van Buren, trad toe als nieuw AB-lid. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie