Foto: Jan de Bruin

Sleeuwijker Joël Verlee soleert in laatste ronde naar zege in Groot-Ammers

  •   keer gelezen   Sport

GROOT-AMMERS • Joel Verlee uit Sleeuwijk wist in het laatste toertje van de Ronde van Groot-Ammers weg te rijden uit een kopgroep van vijf man en hield stand tot op de meet. Jarno van Krimpen snelde voor eigen publiek naar de tweede plaats en buurtgenoot Harmen Brandwijk (Bleskensgraaf) eindigde als derde.

"Ik voelde me als één van de sterksten in de kopgroep als het naar de dijk omhoog ging", klonk het zelfverzekerd uit de mond van de laureaat. "Bart Nap probeerde in de voorlaatste ronde weg te redden en ik sprong achter hem aan. In de laatste toer ging ik er op het korte klimmetje overheen en heb ik niet meer omgekeken."

Het kwintet, waar ook Gerard Kooistra deel van uitmaakte en de leidersprijs mee naar huis nam, reed al vroeg in het zware rondje van Groot-Ammers van het peloton weg. Lang werkten de vijf goed samen om er in de finale een mooi schouwspel van te maken.

Uit zicht
"Na een premiesprint werd het tempo hoog gehouden en ineens hadden we met z'n vijven een gaatje", herinnerde Verlee zich. "Toen hebben we even een paar ronden vol doorgereden om definitief weg te komen. Het voordeel aan dit korte rondje is dat je snel uit zicht bent."

En een voordeel voor Verlee was dat hij met Brandwijk een ploeggenoot van Jan van Arckel mee in de kopgroep had zitten. "We waren inderdaad met z'n tweeën in het voordeel", wist Brandwijk. "Maar ik had niet veel meer over. Dus ik zei tegen Joel dat hij zelf een poging moest wagen, waarna ik zou proberen daarachter af te stoppen."

Uiteindelijk vond ook Brandwijk zichzelf op het podium terug. "Daar had ik vooraf voor getekend. De laatste tijd heb ik namelijk weinig kunnen trainen."

Die ouwe
Voor Van Krimpen was zijn podiumstek extra leuk omdat hij in zijn eigen dorp reed. "Het is fijn om aan je zoon, die koersen door het hele land rijdt, te kunnen laten zien dat die ouwe ook nog wat kan", zei de runner-up met een knipoog.

Uiteraard had hij liever gewonnen. "Harmen liet het gaatje vallen, waarna Joel er op de 'stoep' vandoor ging. Daarachter zaten we te pokeren. Gerard probeerde het even en daarna deed ik zelf een poging, maar kwam er net niet bij."

Aan die laatste ronde zal Verlee nog wel een paar keer terugdenken. "Toen ik wegsprong dacht ik: ik kijk wel wie er kan volgen. Maar er kwam niemand. Dan heb je een gaatje en krijg je vleugeltjes hè."

De coureur uit Sleeuwijk had al een paar jaar geen licentie meer, maar besloot het toch weer op te pakken. "Dit is de eerste zege van mijn seizoen. Überhaupt de eerste keer dit jaar dat ik op het podium kom."

Marco van Vlijmen

(foto's volgen)

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier