Afbeelding

Hamarithi-turnsters naar districtskampioenschap

Sport 207 keer gelezen

AALST • Vier turnsters van Hamarithi turnden zaterdag de regiofinale. Deze meiden hebben in de twee voorwedstrijden zo goed gescoord dat zij naar de finale mochten. 

Marieke van den Broek, Charlyse Uleman en de Rijswijkse Esra Kostense kwamen in actie bij de junioren divisie 5. Aukje de Haan turnde in een categorie hoger, bij de junioren divisie 4. Charlyse en Aukje kampen al langere tijd met blessures en ziekte, waardoor het optimaal trainen er niet in zat. 

De meiden begonnen alle vier de wedstrijd op vloer, waar mooie oefeningen werden getoond op muziek. Marieke koos voor safe door haar streksalto weg te laten, waar Esra juist voor extra moeilijkheid ging door streksalto en wisselspagaat te turnen. Marieke scoorde 11,700 wat de vierde score was. Esra volgde op de voet met 11,600.

Op sprong behaalde Aukje met haar overslag over de pegasus 10,675. Charlyse en Aukje turnden een nette brugoefening, maar voldeden nog niet aan de eisen van dit niveau, waar de score ook nog achterbleef. Charlyse behaalde 10,350 punten. Daarentegen scoorde Esra naar de tweede plaats op brug. Zij imponeerde de jury door krachtig door te turnen en de kip met salto te combineren. Dit zorgde voor 11,950 punten.

Balk
Esra stond de hele wedstrijd aan de top, alleen het onderdeel balk moest nog geturnd worden. Helaas moesten zowel Charlyse, als Esra en Aukje een val incasseren. Aukje startte met haar opsprong met een val, maar de rest werd wel goed en strak uitgevoerd. Ze hield nog 9,850 over. Marieke was de enige die de balk de baas kon blijven en de oefening voltooide zonder vallen. 

Marieke ontving voor haar mooie prestatie de zilveren medaille. Esra greep net mis, op 0,2 van het podium, werd zij zesde. Charlyse eindigde op plaats 23 en Aukje op plaats 32. In deze categorieën streden de beste 36 turnsters van de regio tegen elkaar.

De top 18 mag zich op 20 mei opnieuw gaan bewijzen op het Districtskampioenschap in Amsterdam. Een zeer knappe prestatie van Esra en Marieke, die zich hiervoor hebben geplaatst. 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De politieagenten doen aangifte tegen de man uit Nieuwendijk.
40-jarige man uit Nieuwendijk mishandelt twee politieagenten, nadat hij een waarschuwing krijgt 112 23 uur geleden
Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 25 apr, 11:20
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 25 apr, 07:33

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden