De aftrap van de Brabantse verkiezingscampagne op het provinciehuis in Den Bosch.
De aftrap van de Brabantse verkiezingscampagne op het provinciehuis in Den Bosch. Foto: Wim Hollemans

Brabantse partijen trappen campagne af op provinciehuis

Algemeen 206 keer gelezen

DEN BOSCH • Met een klap op de knop en een confettiregen startte commissaris van de Koning Wim van de Donk vrijdag in aanwezigheid van de lijsttrekkers de campagne van de politieke partijen die op woensdag 20 maart deelnemen aan de verkiezingen van Provinciale Staten in Noord-Brabant.

Onder de lijsttrekkers ook Nieuwendijker Hermen Vreugdenhil, die de kar trekt voor de ChristenUnie/SGP. Andere politici uit Altena die verkiesbaar zijn op 20 maart zijn Renze Bergsma (op plek 2 voor het CDA), Bart Verkade (op plek 6 voor GroenLinks) en Martin van Dijk (nummer 2 voor Lokaal Brabant).

Wendy van Ooijen staat voor het CDA op nummer 16, terwijl Jan Ockers uit Veen lijstduwer is voor Lokaal Brabant, de partij waarvoor hij nu nog wel Statenlid is. Anita Hendriks uit Andel staat als lijstduwer op plaats 14 van de PVV.

De aftrap van de verkiezingen vond vrijdag op het provinciehuis in Den Bosch plaats tijdens de voorronde van het jongerendebat 'Op weg naar het Lagerhuis' van omroep BNNVARA. Leerlingen van verschillende middelbare scholen uit Brabant en de rest van Nederland waren daarbij aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden