Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: aangeleverd

Verba wint NK Banketbakken

  •   254 keer gelezen

BRAKEL/RIJSWIJK/SLEEUWIJK • Bakkerij Verba is woensdag Nederlands kampioen banketbakken geworden. Het twaalfkoppige team won in vier deelcategorieën.

Voor de vakwedstrijden moesten de bakkers eerst op dinsdag hun inzendingen helemaal naar Drachten brengen. Een dag later reisden ze opnieuw af naar Friesland voor de prijsuitreiking, twaalf man sterk.

Trofeeën
Ze gingen niet voor niets, want teamleden van Verba mochten maar liefst vijf keer het podium betreden. Ze mochten de trofee ophalen in de categorieën Sinterklaas, taart, stukswerk en cake. De bakkers maakten de beste Sinterklaas-lekkernijen, de lekkerste Sinterklaas-taart en slagroomschnitte, en haalden ook de meeste punten met een notenkoek, een kersttulband en een plaatcake.

In de breedte
"Alleen door in meerdere klassen de hoogste score te halen, kun je het Nederlands kampioenschap winnen. Je moet dus in de breedte goed presteren", legt Christiaan van de Vegt, eigenaar van bakkerij Verba, uit. "Een prijs winnen geeft onze bakkers energie voor weken", constateert hij met gepaste trots.

Overall winnaar van de bakkersvakwedstrijden werd een bedrijf uit Haren.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK