Emi van Driel en Raisa Schoon worden geïnterviewd.
Emi van Driel en Raisa Schoon worden geïnterviewd.

Werkendams team tegen wereldtop

Sportt 623 keer gelezen

WERKENDAM • Een meisjesboek werd realiteit in de eerste week van 2018. Het beachvolleybalteam bestaande uit Emi van Driel en Raisa Schoon speelde op de DELA Beach Open.

Dat is een viersterrentoernooi van de FIVB, de wereldvolleybalbond. Dankzij een wildcard, die de speelsters hadden gekregen op basis van hun behaalde FIVB-rankingpunten, mochten Schoon en Van Driel meedoen.

Het toernooi werd gespeeld in Den Haag, in het Zuiderparkstadion. Vrijwel de gehele wereldtop was bij dit toernooi aanwezig. Al snel bleek dat de in Werkendam trainende meiden uit zouden komen tegen de wereldtoppers April Ross en Alix Klineman uit de Verenigde Staten.

Idool
April Ross is een idool van de jonge meiden, beachvolleyballegende en tweevoudig Olympisch medaillewinnares. Natuurlijk was de uitslag van de wedstrijd voor velen vooraf bekend.

Winnen van dit sterke team was voor Schoon en Van Driel nog niet weggelegd, ondanks het bij vlagen verdienstelijke spel dat zij lieten zien. Veelzeggend was de reactie van Ross na afloop van de wedstrijd. "Ik vind het erg leuk en eervol om te horen dat onze tegenstanders mij als idool en hun grote voorbeeld zien."

Lovende woorden
Ze had lovende woorden over voor de talenten van de Kadijk Beach University. "Het is ongelooflijk dat ze al op dit hoge niveau acteren, dat is knap. Ze speelden heel netjes en echt alsof ze hier ook echt horen."

Ross noemde nog een kenmerk. "Van Driel en Schoon spelen heel volwassen, dat kan eigenlijk niet als je zo jong bent. Ze hebben veel agressie in hun spel, ik verwacht een mooie toekomst voor die twee in het beachvolleybal." Van Driel en Schoon hopen later dit jaar mee te doen aan de Jeugd Olympische Spelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden