SKV wint topper overtuigend

Sport 130 keer gelezen

SLEEUWIJK • Koploper SKV is de tweede helft van de veldcompetitie voortvarend gestart. In Berkel-Enschot werd het tegen de nummer OJC'98 12-15.

Na op de laatste speeldag in de zaal promotie naar de derde klasse verspeeld te hebben, werd door SKV vol verlangen uitgekeken naar het veldseizoen. De ervaren Sleeuwijkse korfballers weten doorgaans optimaal te profiteren van de variabele factoren die het outdoor spelen met zich meebrengt. Het zaalseizoen liet echter wel zijn sporen na; door blessures had het collectief van coach Nieuwenhuizen nog niet compleet kunnen trainen. Op de wedstrijddag bleek toch het vertrouwde en goed op elkaar ingespeelde team opgesteld te kunnen worden.

De Sleeuwijkers creëerden, zoals eigenlijk het hele jaar al, gemakkelijk kansen tegen OJC'98 en er werd al snel een gat van vijf doelpunten geslagen. Door Van Damme in het ene vak en Van der Zouwen in het andere werden leuke reboundduels uitgevochten, waarbij beide SKV-heren hun tegenstanders te slim af waren en fysiek aftroefden. De onderlinge afstemming tussen de dames Post en Nauta zorgde ervoor dat de aanvallende dreiging van OJC's beste puntdame werd geneutraliseerd.

Mooiste actie
De mooiste actie van de dag was het doelpunt in de eerste helft van Nauta na een schitterende pass van Van Damme, die haar vanuit het voorveld prachtig wegzette achter de korf.

Waar de eerste helft voornamelijk aanvallend een indrukwekkend schouwspel opleverde, was de tweede helft defensief van hoog niveau. De verdedigende discipline was goed op orde en de enorme strijdlust imponerend. De onderlinge coaching en steun zorgden voor een stabilisering van de voorsprong. De laatste 15 minuten werden volwassen uitgespeeld, waarbij Margreet Delleman-Van Kranenburg en Marius Klootwijk een goede invalbeurt maakten en wederom waardevol bleken.

• De politieagenten doen aangifte tegen de man uit Nieuwendijk.
40-jarige man uit Nieuwendijk mishandelt twee politieagenten, nadat hij een waarschuwing krijgt 112 23 uur geleden
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 25 apr, 11:20
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 25 apr, 07:33