Korfballers ACKC strijdend ten onder

Sport 65 keer gelezen

ALMKERK • Zaterdag kwam DES uit Delft op bezoek bij ACKC, een titelkandidaat en dus een geduchte tegenstander. De Almkerkers wisten het DES in bepaalde delen van de wedstrijd toch lastig te maken, waardoor de schade tegen deze topper beperkt bleef tot 10-15. Voor de wedstrijd al moest ACKC een fikse tegenvaller incasseren: tijdens het inschieten viel Marlies Kant uit met een enkelblessure. Floor Peek, net ziek geweest en al gespeeld in het tweede team, startte op haar plek. Ook Carola 't Lam en Robin van Wijngaarden waren eerder deze week al geveld door een griepje. Aan elkaar gewaagd De score werd geopend door de gehavende Meeusformatie en de eerste tien minuten van de wedstrijd ging de stand gelijk op tot 3-3. De gasten uit Delft kwamen nog niet lekker in hun spel en de ploegen leken redelijk aan elkaar gewaagd. Knieblessure De rest van de eerste helft kwam ACKC echter niet aan scoren toe terwijl DES uitliep, en tot overmaat van ramp viel Frank Mommers uit met een knieblessure. Bij een ruststand van 4-8 prentte coach Dick van Houwelingen zijn spelers in om toch de moed niet te verliezen, de Almkerkers hadden het de tegenstander de eerste tien minuten al lastig gemaakt en met genoeg bevlogenheid viel er de tweede helft zeker nog wat te halen. De eerste tien minuten van de tweede helft waren wederom goed, er werd aangetoond dat ACKC het DES lastig genoeg kon maken om weer enigszins terug te komen: 6-9. Daarna stokte de Almkerkse aanvalsmachine wederom en kon DES weer uitlopen naar 6-14. De wedstrijd was inmiddels beslist, toch wist Jelle van de Water er van ver nog een aantal rake schoten in te gooien. Door de eindsprint bleef de schade beperkt tot 10-15, geen schande tegen een ploeg die door deze punten gedeeld op de eerste plaats is beland met Vitesse. Degradatiestrijd Door de verrassende thuisnederlaag van Vitesse tegen Swift blijft het bovenin de ranglijst spannend met vier ploegen die dicht bij elkaar staan. Ook onderin de ranglijst zal ACKC met drie andere teams de degradatiestrijd moeten aan gaan en blijft het spannend. Volgende week op zaterdag 13 oktober gaat ACKC eerst nog op bezoek bij Swift in Middelburg, aanvang 16:00 uur. Dat zal voorlopig de laatste wedstrijd in de veldcompetitie zijn, die even opzij wordt gezet voor de naderende zaalcompetitie. Doelpuntenmakers tegen DES: Jelle van de Water 4x, Rik Millenaar 2x, Frank Mommers, Frank Bakker, Robin van Wijgaarden en Carola 't Lam 1x.