ACKC doet zichzelf tekort

Sport 14 keer gelezen

ALMKERK • Na een 7-7 gelijke stand bij rust heeft ACKC zaterdag in de tweede helft niet het verschil weten te maken tegen Zwaluwen. Het werd 17-17. Al direct vanaf het begin rondde Carola ’t Lam een goedlopende ACKC-aanval af en de Almkerkers kwamen zo op voorsprong. Toch kon ACKC verdedigend weinig weerstand bieden en kreeg het in het eerste kwartier vier treffers om de oren. Beter in het ritme In het verdere verloop van de eerste helft kwam ACKC aanvallend beter in het ritme en na een 6-2 achterstand werd geleidelijk aan de rust in de aanval gevonden en kon ACKC door doelpunten van Mommers, van de Water, Kant en  Kammer de stand weer gelijk trekken naar 6-6. Met rust stond het 7-7 en in een klein kwartiertje na rust liepen de Almkerkers uit naar 7-12. Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat er verdedigend steeds meer fouten werden gemaakt. Frank Mommers had nog gescoord, maar binnen vijf minuten stond het alweer 12 -13. ACKC kwam weer terug en met wederom mooie en goed verzorgde aanvallen konden Jelle van de Water en Frank Bakker met 12-15 ACKC weer wat meer lucht geven. De laatste tien minuten waren voor ACKC verdedigend erg lastig en de ploeg uit Zevenaar ging fel ten aanval. Wat ACKC aanvallend ook probeerde er werd niet meer gescoord. Dat deed Zwaluwen nog wel. In de laatste minuut werd een bal uit een stip nog verzilverd voor de eindstand van 17 tegen 17.