Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
De lintafzetting aan de Postweg in Woudrichem.
De lintafzetting aan de Postweg in Woudrichem.

Progressief Altena maakt zich zorgen over milieurisico's in Woudrichem

  •   493 keer gelezen

WOUDRICHEM • Progressief Altena wijst het college op de milieurisico's bij de voormalige gemeentelijke kwekerij aan de Postweg en op het terrein van voormalig bouwbedrijf Villaforte aan de Maasdijk in Woudrichem.

Op de eerste locatie waarschuwt een lintafzetting voor voor asbestvervuiling; aan de Maasdijk liggen nog steeds verbrande resten van de gebouwen die in februari door een grote brand werden getroffen.

Progressief Altena wil dat het college de situatie aan de Postweg 'zo spoedig als mogelijk' veilig maakt, 'zodat mens en natuur niet langer het gevaar lopen voor asbestvergiftiging of anderszins schade oplopen vanwege de daar ter plaatste aanwezige vervuiling.'

Opruimen
Ook wil de partij dat Altena de eigenaars van het voormalige terrein van Villaforte sommeert de restanten van de brand op te ruimen, zodat verdere schade aan het milieu - 'bij iedere regenbui neemt de vervuiling van grond- en oppervlaktewater toe' - wordt voorkomen.

De gemeente Altena heeft duurzaamheid en het tegengaan van vervuiling en verontreiniging immers 'zeer hoog' in het vaandel staan, aldus raadslid Christian Alderliesten.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }