Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Mark Gielisse met zijn vrouw Janneke. Foto: Vincent Wibier
• Mark Gielisse met zijn vrouw Janneke. Foto: Vincent Wibier

Mark Gielisse volgt zijn passie met Landelijk Steigerhout

  •   395 keer gelezen

KERKDRIEL • Mark Gielisse werkte jaren voor een baas, maar had altijd al de droom om voor zichzelf te beginnen. "Dat begon met het verbouwen van een badkamer bij vrienden en leidde uiteindelijk tot het renovatiebedrijf Bommelbouw." Gielisse legde zich toe op houten meubels en zo werd Landelijk Steigerhout een feit.

"Tijdens de renovatieklussen bleek dat mijn interesse steeds vaker uitging naar het werken met hout. Nu maak ik houten meubels voor binnen en buiten onder de naam Landelijk Steigerhout. Ik doe ook projectinrichting van kantoren en winkels."

Gebruikt in de bouw
Het basismateriaal voor de meubels zijn planken die gebruikt zijn als steigermateriaal in de bouw. Simpel en stevig materiaal met een ruwe, landelijke uitstraling. Heel natuurlijk en duurzaam. Bij verdere verwerking worden alleen verantwoorde beitsen op waterbasis gebruikt.

De meubels worden door Gielisse zelf gemaakt. "Dat doe ik voor particulieren en bedrijven. Voor de Bommelse afslankstudio Slimpoint heb ik het hele interieur verzorgd. Nivo Sparta heeft interesse in meubels voor de nieuwe kantine. En ik heb ook klanten in België en Duitsland."

Vakmanschap
Onvermijdelijk valt het woord vakmanschap. Mark legt uit: "Het moet mooi zijn. Mensen willen dit omdat ze het mooi vinden. Kijk", hij wijst op een grote hoekbank, "deze schroeven zijn verzonken. Dat is iets anders dan zomaar een schroef ergens in draaien. Nee, eerst voorboren, netjes verzonken, zonder splinters. Die kleine dingetjes waar je op let. Dat noem ik vakmanschap. En dat is mijn passie."

Maatwerk
Met de vlakke hand streelt hij het hout even, en gaat dan verder: "Natuurlijk is het mooi als je een bestelling krijgt van zeven banken, dan nog blijft het maatwerk. Massaproductie zal ik nooit leveren."

Marks vrouw Janneke kan dat beamen: "Als Mark iets ziet en aan het tekenen slaat, dan kan hij het ook maken. Van bank of tafel tot complete winkelinrichting."

landelijksteigerhout.nl

Vincent Wibier

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK