• Laura won een iPad en een schrijfworkshop voor haar hele klas.
• Laura won een iPad en een schrijfworkshop voor haar hele klas. Foto: Randstad Nederland

Laura Gerits uit Zaltbommel wint landelijke verhalencompetitie

Algemeen 529 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Laura Gerits (16) is de winnares van de verhalencompetitie van Randstad Onderwijs en studiematerialenleverancier VanDijk.

In totaal namen 1600 scholieren deel aan de wedstrijd. De prijsuitreiking was woensdagmiddag op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen.

Er zijn in totaal drie deelnemers als winnares verkozen, Laura heeft de eerste eerste plaats binnengesleept met haar verhaal. De prijs werd uitgereikt door bekende schrijfster Eva Burgers. Laura wint een gloednieuwe iPad. Ook mag haar hele klas mee op schrijfworkshop.

Schrijfvaardigheid

Uit onderzoek blijkt dat schrijfvaardigheid van scholieren mede door digitalisering steeds slechter wordt. De partners hebben scholieren gevraagd om te schrijven over het gebruik van digitale media en welke rol digitalisering inneemt in hun leven.

Op die manier helpt de verhalencompetitie leerlingen schrijftalent verder te ontwikkelen en na te denken over een actueel thema in de maatschappij.

Laura wist hier een prachtig verhaal van te maken en ontving de hoofdprijs.

Bewustwording

"Het doel is om scholen te helpen hun leerlingen nog beter voor te bereiden op het gebruik van digitale media. Door ze te laten denken over het gebruik er van, hoe het hun helpt en wanneer juist niet", zegtt Suzanne von der Dunk, directeur onderwijs bij Randstad.

Vluchtige virtuele wereld

Het thema waar deelnemers zich door lieten inspireren is #Mijn wereld, mijn netwerk; online en offline. "We leven in een vluchtige virtuele wereld waarin het soms lijkt of alles op basis van 'likes' wordt beoordeeld. Welke impact heeft de online wereld op het leven van leerlingen, hun relaties en interactie met contacten?", vraagt Arjen Oudheusden, algemeen directeur van VanDijk zich af.

Von der Dunk: "Het is positief om te zien hoe bewust leerlingen omgaan met digitale media. Ze begrijpen heel goed dat het vinden van 'balans' belangrijk is. Tegelijkertijd weten ze dat netwerken, of dat nu online of offline is, belangrijk is om jezelf te presenteren aan de buitenwereld."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Zwembad Schoonenburg in betere tijden.
Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland moet opening uitstellen vanwege kapotte leiding Nieuws 17 uur geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden