• Een Dakota DC3 van de Battle of Britain Memorial Flight maakte op 4 mei 2016 een flypast boven Fort Vuren
• Een Dakota DC3 van de Battle of Britain Memorial Flight maakte op 4 mei 2016 een flypast boven Fort Vuren Foto: Nico van Ganzewinkel

Rivierenland wil bezoekers trekken met geschiedenis luchtoorlog

Algemeen 300 keer gelezen

REGIO • Regio Rivierenland wil meer bezoekers trekken die geïnteresseerd zijn in de luchtgevechten boven Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Onder de projectnaam Sky of Hope wordt onder andere gewerkt aan een fiets- en wandelroute.

Nabestaanden en geïnteresseerden in de luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog willen graag meer weten over de gebeurtenissen en de plaatsen bezoeken waar vliegtuigen zijn neergestort, monumenten staan en piloten zijn begraven. Sky of Hope kan in deze behoefte voorzien.

Eén van de manieren om de luchtoorlog zichtbaar te maken is door het creëren van een nationaal en internationaal georiënteerde fiets- en wandelroute die langs bestaande en nieuw te maken herdenkingspalen, monumenten en musea leidt.

In Lingewaal is hier ervaring mee opgedaan onder leiding van Peter den Tek. Hij is ook initiatiefnemer van Sky of Hope. Er wordt samengewerkt met musea en instanties in het buitenland om de route met bijbehorende informatie voor de  geïnteresseerden in het buitenland beschikbaar te maken.

Op 8 maart om 19:00 uur is hierover een informatieavond in Fort Vuren. Historische verenigingen, toeristische ondernemers en gemeenten horen hier meer over Sky of Hope. De toegang is gratis. Aanmelden kan via het Regionaal Bureau voor Toerisme.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Zwembad Schoonenburg in betere tijden.
Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland moet opening uitstellen vanwege kapotte leiding Nieuws 18 uur geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden