Grote controle op camping Rietschoof

  •   1524 keer gelezen   112

AALST • Sommige chalets op camping De Rietschoof zijn niet brandveilig. Het terrein zelf voldoet wel aan de eisen. Dat bleek tijdens een grote veiligheidscontrole afgelopen vrijdag. Er kwamen nog enkele andere problemen aan het licht.

Sommige campinggasten staan niet juist geregistreerd bij de gemeente. Ook werd een persoon aangehouden die werd gezocht en liep er iemand rond die nog een boete open had staan. Verder moet van enkele schuurtjes nog worden onderzocht of zij aan de eisen voldoen.

De controle werd gehouden door de brandweer, Omgevingsdienst Rivierenland, politie en gemeente Zaltbommel. Doel van de actie was controle van brandveiligheid en leefbaarheid.

Tevreden
Burgemeester Peter Rehwinkel is tevreden over het verloop. Het terrein en de terreininrichting voldoen aan de brandveiligheidseisen. De brandweer heeft een aantal tekortkomingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid. Een aantal chaleteigenaren kreeg het advies om dit aan te passen.

Vorig jaar brandde twee keer een chalet af op de Aalstse camping. Een week geleden raakte in Heerewaarden iemand zwaargewond bij een brand op een camping.

Vaker controles
Rehwinkel kondigde aan dat soortgelijke controles vaker gehouden zullen worden op de zogenaamde vrijplaatsen, zoals vakantieparken/recreatieterreinen, jachthavens en woonwagencentra. "Voor een veiliger gemeente zijn dit soort controles echt nodig. Daar maken we graag capaciteit voor vrij. Dit is ook nodig om de veelbesproken ondermijning aan te pakken en te voorkomen."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }