Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Het team van de Waarddammers.
• Het team van de Waarddammers. (Foto: aangeleverd)

Waarddammers ondanks nederlaag kampioen eerste klasse

  •   keer gelezen   Sport

ALBLASSERWAARD • Ondanks een 11-9 nederlaag tegen concurrent Ons Genoegen Utrecht zijn de Waarddammers zaterdag, dankzij een veel beter doelsaldo, kampioen geworden in de nationale eerste klasse.


Net in alle voorgaande wedstrijden hadden de Alblasserwaarders flink overwicht, maar enkele spelers misten de concentratie om voordelige posities in winst om te zetten. Verder ontbraken Arie van Genderen en topscorer Thijs Verboon in de opstelling. Voor de thuisclub boekten Theo de Swart, Peter de Hek, Ad de Hek, Piet Trapman, Henk Houweling, Peter Hartog en Wim Kalis allen een remise.

Theo Voorspuij en Kees Brandwijk sneuvelden beiden door een slagcombinatie. Alleen Harm Jan van Rees bleef tot het eind toe bij de les en bekroonde zijn partij met een zege. Volgend seizoen mag het team acteren in de nationale hoofdklasse, één trede verwijderd van het Nederlandse damwalhalla: de ereklasse.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier