Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Rick den Besten

Rond Om De Graaf: wielrennen en gezelligheid

  •   keer gelezen   Sport

MOLENAARSGRAAF/BRANDWIJK • Rond Om De Graaf is in no-time uitgegroeid tot een dorpsfeest. Natuurlijk staan zaterdag 25 augustus de wielerkoersen centraal, maar daarnaast is er nog veel meer te beleven.


Zo is de kanobattle tussen Brandwijk en Molenaarsgraaf al bijna net zo'n traditie geworden als het wielrennen zelf. De organisatie heeft een extra uitdaging toegevoegd om de dorpenstrijd op het water nog spannender te maken.

Het parkeerterrein van winkelcentrum Molenwaard, direct aan het parcours, is het hart van de gezelligheid. Er staat een rodeostier, een attractie die gratis te gebruiken is. Wel is er een fooienpot aanwezig voor het goede doel. Jong en oud kunnen ook gebruikmaken van een bungeetrampoline.

Tractorpuller Simply Green, de lokale trots, kan de hele dag van dichtbij worden bekeken. En de dj's van FullPull maken er een muzikaal feestje van.

Wielerprogramma
Het wielerprogramma begint om 15:45 uur met een dikkebandenrace voor de jeugd. Om 16:30 uur komt de Sportklasse aan het vertrek. Tonny Berends behoort zeker tot de kanshebbers, maar hem zal het vuur na aan de schenen worden gelegd door streekgenoten als Henrik Boele, de broers Peter en Gerard Kooistra, Bart Streefkerk en William Westerlaken.

Inwonersronde
Nieuw is om 17:45 uur de inwonersronde. Vrouwen en mannen vanaf zestien jaar uit de dorpen van de voormalige gemeente Graafstroom kunnen hieraan deelnemen.

Drie kwartier later is het de beurt aan de Amateurs. Oud-winnaars als Bram Mens en Jan Metselaar zijn weer van de partij. Zij kunnen concurrentie verwachten van onder anderen Marco Kuyvenhoven, Gert van der Grijn (Ameide), Max de Jong (Giessenburg) en Bartjan Maat (Groot-Ammers).

De regiorecreanten A vormen om 20:00 uur het sluitstuk van het wielerprogramma. Een mooie finale. De regiorecreanten worden om 20:00 uur weggeschoten.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten