(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin)

Vlasblom en Verheij smaakmakers in recreantenkoers Rond Om De Graaf

Sportt 381 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • De regiorecreanten A zorgden in het rondje om de Graafstroom voor een uiterst boeiende wedstrijd. Dit was het aankijken dubbel en dwars waard. Met telkens weer groepjes die op avontuur gingen en rondenlang een voorsprong van pakweg vijftig meter met hand en tand verdedigden. Het talrijke publiek leefde heerlijk mee. Met in de eindfase Julian Vlasblom en Rob Verheij als de laatste smaakmakers.

De eerste echte kopgroep die serieus kans leek te maken bestond uit het viertal Vlasblom, Bartjan Maat, Sascha van den Anker en Dirk-Jan Verspuij. Amper ingehaald gingen Walter Brand, André Huizer en weer Van den Anker en Verspuij op avontuur. Maar ook dit viertal kon niet wegblijven.

Tien rondjes voor het einde was het peloton uitgedund tot 18 coureurs. Walter Brand demarreerde en Lennart van Houwelingen kon nog aansluiten. Maar er werd niet echt kop over kop samengewerkt, dus ook dit was niet de beslissende vlucht. Die kwam kort daarna. Schoonhovenaar Vlasblom voelde dat hij nog genoeg over had om het alleen te proberen. Rob Verheij uit Groot-Ammers kon aansluiten en toen was daar die boeiende finale. Want de twee vluchters bleven tot aan de eindstreep vlak voor het peloton uitrijden. Maar ze hielden stand.

Lange sprint
"Dat kwam voor een belangrijk deel omdat er ploeggenoten waren die voorbeeldig afstopten", vertelde de nummer drie, André Huijzer uit Sliedrecht. "Daarom zat er voor mij niet meer in dan de sprint van het peloton winnen." Vlasblom was in de laatste honderd meter te sterk voor Verheij en pakte met zo'n twintig meter voorsprong de zege.

"Ik voelde dat de zege me niet meer kon ontgaan", vertelde de student Neurowetenschappen na afloop. "Je moest hier na de laatste bocht er gewoon een hele lange sprint van maken. Dat heb ik gedaan."

Rob Verheij besefte dat plek twee toch ook een mooie prestatie was en koesterde zijn bos bloemen en zijn ereronde in een open auto met twee knappe rondemissen.

In de B-categorie ook twee klasbakken die de wedstrijd kleur gaven: Max de Jong uit Giessenburg en  Thom Stuij uit Hei en Boeicoop. Twintig ronden voor het einde gingen ze op avontuur en bleven weg. De Jong werd uiteindelijk winnaar. Joachim van Vliet uit Nieuw-Lekkerland werd derde.

Grote smaakmaker in deze wedstrijd was ongetwijfeld de 16-jarige Patrick de Jong. Hij trok zich niets aan van de gevestigde orde. In het begin reed hij met Van Vliet weg en pakte de nodige premies. Ook later demarreerde hij een paar keer en werd daarmee duidelijk de lieveling van het publiek en speaker Mels de Kievit. Een achtste plaats werd uiteindelijk zijn beloning.

Ed van Tuijl  

(foto's volgen)

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Zwembad Schoonenburg in betere tijden.
Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland moet opening uitstellen vanwege kapotte leiding Nieuws 17 uur geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden