Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd

Brieven schrijven in Gorinchem voor mensen die onterecht vastzitten

  •   keer gelezen

GORINCHEM/REGIO • Amnesty roept regio Gorinchem op om vanaf 10 december brieven te schrijven voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten.


Amnesty International wil regeringen aansporen tot eerlijke processen. Een van de zaken waar dit jaar voor geschreven wordt zijn de activisten van Sphere uit Oekraïne, zij zijn tientallen keren aangevallen omdat zij opkomen voor de rechten van LHBTI’ers en vrouwen. Hoe meer brieven, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid. Iedereen is welkom om mee te doen met het schrijven van een brief naar keuze, gericht aan een regering. Voorbeelden liggen klaar en het kan op enig moment tussen 10:00 en 16:00 uur.

Dit jaar zijn er twee schrijflocaties. De bibliotheek AanZet aan de Groenmarkt 1 en bij COC-pand aan Gasthuisstraat 34. Bij COC-pand aan Gasthuisstraat 34 kan men tot kerst schrijven en of schrijfpakketten ophalen. De algehele coronamaatregelen gelden hier ook. Zoals mondkapje dragen en 1,5 afstand.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier