Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Peter krijgt de medaille van Ilse.
• Peter krijgt de medaille van Ilse. (Foto: Aangeleverd)

13 mille voor het Parkinsonfonds, maar geen 40e marathon voor Roel Leeuwis

  •   keer gelezen

REGIO • De vrijdag voor zijn 40e marathon testte Roel Leeuwis positief op corona. Gelukkig kreeg Roel, die gevaccineerd is, geen ernstige klachten, maar het was wel einde oefening. Geen 40e marathon en erger nog, geen medaille voor zijn lieve vriend Peter die Parkinson heeft.


Dat was namelijk het doel van Roel zijn 40e marathon: lopen voor Peter en zo veel mogelijk geld ophalen voor het Parkinsonfonds. Dat laatste is overigens wel gelukt. De teller op de site https://actie.parkinsonfonds.nl/project/26404 staat inmiddels op bijna 12.500 euro.

Daar komt nog ruim 600 euro bij door de opbrengst van de rozijnenbollenactie bij bakker van der Grijn in Giessenburg. Ruim 300 zakjes met vier van deze overheerlijke rozijnenbollen vlogen over de toonbank, goed voor 2 euro per zakje. Ook de opbrengst van de kassabonactie van slager Bouter komt er nog bij. Een gigantisch succes dus. Roel bedankt bij deze alle zijn sponsors en verder iedereen voor alle aandacht en het enthousiasme voor zijn actie.

En Peter heeft zijn medaille toch ook gekregen. Er liepen nog 10 mensen voor de actie ‘lopen tegen Parkinson’ in de marathon van Rotterdam. Ruben van Boxtel, Stefan de Veer en Jesse van Someren liepen de marathon alle drie netjes uit. Patrick Klomp, Remon Wensveen, Joyce Slob, Marjolein de Kwaadsteniet, Joyce Slob, Inge Westerhout en Ilse Leeuwis finishten allemaal met een grote lach op hun gezicht op de kwart marathon.

Ilse liep speciaal voor Peter en haar vader omdat ze trots is op deze twee bijzondere mensen. En speciaal voor Peter, omdat Peter altijd positief blijft, kijkt naar wat wel kan en van elke dag iets moois maakt, ondanks zijn beperkingen door Parkinson.

Peter was supporter in Rotterdam en kreeg daar van Ilse haar medaille omgehangen. Later op de dag kwam nicht Inge nog heel spontaan haar medaille aan ome Roel geven. Zo werd het zonder te lopen toch een bijzondere marathondag voor Roel. En die 40e marathon, die komt echt nog wel een keer.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier