Afbeelding

Grote opkomst bij infoavond Waterfront Ameide

Algemeen 707 keer gelezen

AMEIDE • Meer dan honderd dorpsgenoten waren maandag 20 januari in Het Spant in Ameide om de plannen van het Waterfront Ameide en Tienhoven aan de Lek te horen en daar vragen over te stellen en meningen over te geven.

Diverse sprekers lieten aan de hand van oude foto's en een powerpointpresentatie zien wat de mogelijkheden zijn en hoe groot de kans op realisatie is van de elf verschillende initiatieven die de stichting aan het bestuderen is.

Na deze sprekers was het de beurt aan de bezoekers om hun visie op de zaken te geven. Veel vragen gingen over het financiële plaatje van de onderneming en de rol van de diverse overheden daarin. Wethouder Zevenhuizen wist op alle vragen duidelijke en bevredigende antwoorden te geven.

Kritische vragenstellers over de plannen werden op geïnspireerde wijze van repliek gediend door Jan de Wit, de initiatiefnemer en voorzitter van de stichting, die zijn huiswerk goed gedaan had en enthousiast iedere discussie aanging. Het vuur werd hem ook niet echt aan de schenen gelegd, want het grootste deel van de bezoekers leek in te stemmen met de plannen zoals die gepresenteerd werden en blij te zijn met de initiatieven en ondernemingsdrang van de stichting.

Nog voor de zomer hoopt de stichting al een en ander gerealiseerd te hebben en enkele van de initiatieven uit te voeren. Men kan de voortgang volgen op www.waterfront-ameide.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Zwembad Schoonenburg in betere tijden.
Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland moet opening uitstellen vanwege kapotte leiding Nieuws 18 uur geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden