Politie houdt 40-jarige fietsendief uit Giessenburg aan via advertentie op Marktplaats
Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: nl.123rf.com

Politie houdt 40-jarige fietsendief uit Giessenburg aan via advertentie op Marktplaats

  •   keer gelezen   112

GIESSENBURG • De politie hield in november een 40-jarige fietsendief uit Giessenburg aan. Hij dacht een door hem gestolen fiets via Marktplaats verkocht te hebben, maar bij de afspraak stonden agenten hem op te wachten.

Zaterdag 14 november zette de eigenaar van de fiets zijn tweewieler neer bij het station van Gorinchem. Toen hij zondag 15 november om 2.00 uur weer op zijn fiets wilde stappen, bleek deze gestolen. Diezelfde avond ziet hij op Marktplaats een advertentie van zijn eigen fiets. Hij seint de politie, waar hij eerder aangifte had gedaan, in. Een agent doet zich voor als een geïnteresseerde koper en doet een bod.

Het komt tot een deal en er wordt een afspraak gemaakt voor dinsdag 17 november. Tijdens deze afspraak wordt de verdachte aangehouden. Het bleek te gaan om een 40-jarige inwoner van Giessenburg.


Tweede fiets
Op de advertentie was nog een tweede fiets te zien, die de verdachte te koop had staan. Ook deze fiets was gestolen en werd in beslag genomen. De Giessenburger bekende deze tweede fiets enkele weken geleden te hebben gestolen op station Blauwe Zoom in Hardinxveld-Giessendam.

De politie heeft geen aangifte aan deze fiets kunnen linken en is nog op zoek naar de eigenaar. Hij of zij kan contact opnemen met het basisteam Lek en Merwede via 0900-8844. 

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier