BC Virtus stunt in Soest

Sportt 192 keer gelezen

WERKENDAM • Virtus heeft zaterdag nummer drie van de ranglijst Red Stars verschalkt. In Soest werd het 80-84 voor de Werkendammers.

Stan Briijstens zorgde voor negentien punten. Een 0-8 run zorgde voor onrust bij Red Stars en het eerste kwart werd zo winnend afgesloten: 13-20. Het tweede kwart bevatte alles: breaks, driepunters en een mooie set aanvallen van beide teams. Het werd 23-26 in het voordeel van de uitploeg en daarmee kwam de ruststand op 36-46.

Scherp
Belangrijk was voor BC Virtus dat de ploeg nu het derde kwart scherp zou blijven. Het kwart ging wel verloren met 26-25, maar VIrtus ging negen punten voorsprong het laatste kwart in. Daarin werd het nog spannend. Met nog een minuut op de klok en een stand van 80-82 speelde de uitploeg het goed uit. Met twee benutten vrije worpen werd de wedstrijd in het slot gegooid: 80-84.