• Het Biesbosch Museumeiland
• Het Biesbosch Museumeiland Foto: Beeldbank Biesboschlinie

Biesbosch Museum bestaat 40 jaar: nooit eerder geëxposeerd werk Thomas van Heck te zien

Nieuws 454 keer gelezen

WERKENDAM • Het jaar 2024 staat in het teken van het 40-jarig jubileum van het Biesbosch Museum, dat op 6 juni 1984 officieel geopend werd door Prins Bernhard.

In de afgelopen veertig jaar bezochten bijna 1,4 miljoen mensen het museum, van 1984 tot 1994 gevestigd op de bovenverdieping van restaurant de Brabantse Biesbosch aan de Spieringsluis en in 1994 verhuisd naar de nieuwbouw aan de Hilweg.

Na een tussentijdse uitbreiding in 2001 volgde in 2015 de transitie tot Biesbosch MuseumEiland, waarbij mee werd gelift met de ontpoldering van de Noordwaard.

Terugblik op afgelopen 40 jaar

Biesbosch MuseumEiland belicht het verleden, heden en toekomst van de Biesbosch en voert dat ook in dit jubileumjaar door. Op www.biesboschmuseumeiland.nl/40 jaar blikken ze de komende 40 weken terug op de periode 1984-2024.

Exposities en evenementen

Biesbosch MuseumEiland viert het jubileumjaar met wisselexposities, evenementen en lezingen met uiteenlopende thema’s waar het publiek actief bij betrokken wordt.

Ze starten op 7 april met een gratis toegankelijke expositie van Biesbosch-schilder Thomas van Heck. De tentoonstelling, die tot 28 juli te zien is, bestaat uit nog nooit eerder geëxposeerd werk van Van Heck.


• Werk van Thomas van Heck.

Aanpassingen vaste tentoonstelling

‘We kijken ook naar de toekomst. Om het museum aantrekkelijk te houden, werken we dit jaar aan een aantal ontwerpen voor de aanpassing van het deel van de vaste tentoonstelling dat zich richt op heden en toekomst’, zo laat het museum weten.

‘We gaan samen met makers en experts een unieke beleving met bewustwording en interactie creëren voor groot en klein.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden