• De winnende foto van molen De Hoop in Gorinchem.
• De winnende foto van molen De Hoop in Gorinchem. Foto: Patrick Ippel

Patrick Ippel winnaar fotowedstrijd Oude Hollandse Waterlinie 2023

Nieuws 490 keer gelezen

REGIO • Het thema voor de jaarlijkse fotowedstrijd van Stichting Oude Hollandse Waterlinie was ‘Wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie’. Heel wat mensen zijn op pad gegaan en hebben vele mooie foto’s ingestuurd. De foto van Patrick Ippel werd door de jury uitgeroepen tot winnaar.

Over de winnende foto van molen De Hoop in Gorinchem liet de jury weten vooral gecharmeerd te zijn van de vele details van de waterlinie die zichtbaar zijn op de foto en er staat ook duidelijk een wandelpad op. “Het is een prachtige foto met al die kleuren. Hij geeft een Hollands gevoel met verdedigingswerk en de wal op achtergrond, er is een prachtige zonsondergang te zien ook”, aldus de jury. 

Tweede en derde prijs
De tweede prijs was voor Andrzej Wieciech. Hij maakte een zeer fraaie foto met een zichtbare wandelweg aan het beginpunt van de LAW/OHW wandelroute bij het Muiderslot. Een mooi beeld van het slot, de gracht en de haven op achtergrond met ondergaande zon.

De derde prijs gaat naar de foto van Agnes Advocaat. Zij vermeldde bij de inzending: “De foto is gemaakt bij slot Loevestein bij zonsopgang. Ik wandel daar regelmatig heen met m’n ontbijt om te genieten van de natuur en de rivier.”

Wandelgids
Voor het thema wandelen is gekozen omdat dit jaar een nieuwe wandelgids is verschenen. In de gids wordt beschreven hoe je in elf etappes langs de hele Oude Hollandse Waterlinie kunt wandelen, van het Muiderslot tot Slot Loevestein en dwars door het Groene Hart. In de wandelgids zijn duidelijke informatie, routekaartjes en schitterende foto’s te vinden. Meer info over deze gids is te vinden op oudehollandsewaterlinie.nl/wandelgids.

• Andrzej Wieciech werd met deze foto tweede.
• De derde prijs gaat naar deze foto van Agnes Advocaat.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Laurens Vink uit Werkendam maakt kans op titel 'TopCoach van het Jaar 2023' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Bouw nieuw kantoor Rapide Shipping BV in Werkendam van start: 'Iconisch project' Zakelijk 17 uur geleden
Afbeelding
Bergsche Maasveren vanaf 5 februari 2024 niet meer gratis: dit betekent het voor jou Nieuws 20 uur geleden