• Archieffoto van een stormbaan bij een scoutinggroep.
• Archieffoto van een stormbaan bij een scoutinggroep. Foto: Jan Noorlandt

Scouting Altenagroep verwelkomt bezoekers op avontuurlijke open dag in Sleeuwijk

Nieuws 645 keer gelezen

SLEEUWIJK • Scouting Altenagroep nodigt jong en oud uit voor een avontuurlijke open dag op zaterdag 3 juni. Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt van 11.00 uur tot 15.00 uur, zullen er tal van activiteiten worden georganiseerd om bezoekers kennis te laten maken met de veelzijdige wereld van scouting.

Bij binnenkomst op het terrein, aan de Rijksstraatweg 105 in Sleeuwijk, ontvangen gasten een strippenkaart met verschillende posten die ze kunnen bezoeken. Het doel is om de kaart vol te krijgen door deel te nemen aan de verschillende activiteiten. Deze worden georganiseerd door de verschillende speltakken van de Scouting Altenagroep. 

Activiteiten
De activiteiten omvatten onder andere het bakken van broodjes bij het kampvuur, knopen en pionieren, een uitdagend potje Twister, een meeslepende escaperoom, het hijsen van een zeil in de lelievlet, een stormbaan en het knopen van sleutelhangers. Voor de lekkere trek is er een speciale beloning: een volle strippenkaart geeft recht op een pannenkoek op het terras. 

Vrijwilligers
De open dag van Scouting Altenagroep heeft mede als doel nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Momenteel zijn bijvoorbeeld de blauwe vogels, een groep mensen met een verstandelijke beperking die een SBO- of cluster 2, 3 of 4-school bezoeken, op zoek naar extra vrijwilligers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie