• De elektrische veren die momenteel gebouwd worden.
• De elektrische veren die momenteel gebouwd worden.

Zuid-Holland subsidieert ruim half miljoen euro voor elektrische veerboten

Algemeen 294 keer gelezen

REGIO • De provincie Zuid-Holland trekt ruim een half miljoen euro uit, voor onder andere aanpassingen aan de steigers voor de veerpont in Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Op de steigers moet een laadsysteem worden gerealiseerd voor de elektrische veren, die op dit moment nog gebouwd worden. 

De elektrificering is een innovatieve ontwikkeling die bijdraagt aan een duurzame bereikbaarheid van de samenwerkende oevergemeenten Altena, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem. De drie gemeenten hebben zich de afgelopen periode ingespannen om dit bij diverse subsidieregelingen in beeld te brengen. De provincie Zuid-Holland reageerde positief op het verzoek voor financiële ondersteuning, mede vanwege de voorbeeldwerking die de elektrificering van de veerdienst kan hebben. 

Zuid-Holland steunt de ontwikkeling met de toezegging de kosten van de aanpassing van de steigers in Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem als subsidie te vergoeden. Normaal gesproken wordt 80 procent van de kosten vergoed die nodig zijn om duurzaam openbaar vervoer te ontwikkelen. Mede vanwege het bijzondere provinciaal belang worden echter de volledige kosten als subsidie aangemerkt, met een maximum van respectievelijk 200.000 en 146.500 euro.

Daarnaast is voor het innovatieve automatische laadsysteem voor de elektrische veren een subsidie van 197.000 euro toegezegd. In totaal ondersteunt de provincie hiermee de drie samenwerkende gemeenten met ruim een half miljoen euro. 

De gemeenten hopen dat de provincie Noord-Brabant het voorbeeld van Zuid-Holland volgt. Daarbij wordt met name gewezen op het belang van de veerdienst tussen beide provincies, wat door de verbreding van de A27 nog meer benadrukt zal worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aftellen naar de opening van Atletiekpark Altena: oplevering is half juni gepland Nieuws 26 mei, 13:18
Afbeelding
Voltena Dames 1 versterkt zich met Bo Bakker en Senna van den Berg: 'Passen in DNA van Voltena' Sport 26 mei, 10:42
Afbeelding
Leesvoer voor de zomer: BoekBankHank biedt een wereld aan verhalen Nieuws 25 mei, 13:48