Afbeelding

Vreugdenhil wil rem op nieuwe zonneparken op landbouwgrond

Algemeen 683 keer gelezen

REGIO • Het Brabantse provinciebestuur moet onderzoeken hoe het de aanleg van nieuwe zonneparken op landbouwgrond kan beperken. 

Die oproep doen ChristenUnie-SGP, CDA, Forum voor Democratie, VVD, Lokaal Brabant en D66 en 50PLUS aan het provinciebestuur. 

“Wij willen voorkomen dat goede agrarische grond gebruikt wordt voor zonneparken, terwijl de daken van bedrijven nog niet gebruikt worden”, zegt initiatiefnemer Hermen Vreugdenhil, Statenlid voor ChristenUnie-SGP. 

Nieuwendijk
Vorige week werd bekend dat het college in Altena in ieder geval door wil met een zonnepark in Nieuwendijk, de woonplaats van Vreugdenhil.

De vraag is bovendien actueel, omdat het provinciebestuur van Friesland een tijdelijk verbod op nieuwe zonneparken op landbouwgrond heeft afgekondigd. De Provinciale Staten van Overijssel hebben hun provinciebestuur opgeroepen dit voorbeeld te volgen.

“Ook in Brabant krijgen wij signalen dat er actief gezocht wordt naar locaties voor zonneparken op goede agrarisch grond", zegt Vreugdenhil. 

Zonneladder
"Die druk zal alleen maar toenemen nu ontwikkelaars niet meer in Friesland en Overijssel terecht kunnen. Wij willen dat vanaf nu alle aanvragen voor nieuwe zonneparken in Brabant aan de zonneladder voldoen. Dat betekent eerst de daken benutten, voordat er panelen op landbouwgrond geplaatst worden”, aldus Vreugdenhil.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Van zeepkistenrace tot bombarie-optocht: heel Altena pakt uit met Koningsdag Foto's en video's 27 apr, 15:10
Afbeelding
Oranjestoet trekt door Werkendam: vlag hoog in de mast bij d'Altenaer en Goezate Foto's en video 27 apr, 13:25
Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 27 apr, 06:20

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden