Drie generaties familie Van Winden voor hun schuur vol zonnepanelen. Ze gaan leveren aan Altena Nieuwe Energie.
Drie generaties familie Van Winden voor hun schuur vol zonnepanelen. Ze gaan leveren aan Altena Nieuwe Energie.

Eerste lokale producent voor Altena Nieuwe Energie

Algemeen 369 keer gelezen

ALMKERK • De eerste lokale producent is betrokken bij Altena Nieuwe Energie. Behalve verse melk produceren Saskia Kemmere-van Winden en haar broer Christian ook duurzame energie.

Het dak van hun Bloemplaathoeve in Almkerk ligt vol met 2366 zonnepanelen. In het nieuwe jaar gaan ze die energie leveren aan Altena Nieuwe Energie. Daarmee zijn zij de eerste lokale groene leverancier voor de inwoners van Altena.

Christiaan: "Wij doen graag mee aan het verduurzamen van Altena. Niks zo mooi als dat we de stroom die we hier opwekken, ook aan de mensen in Altena kunnen leveren."

Cees de Bas van Altena Nieuwe Energie zegt: "Wij zijn hartstikke blij met deze samenwerking. Eén van de doelen van de coöperatie is Altena energie neutraal te maken, dat wil zeggen dat de energie die we met elkaar verbruiken, ook hier opwekken. Door de energie van de families Van Winden en Kemmere van de Bloemplaathoeve te gaan verkopen, kunnen we laten zien wat we bedoelen als we zeggen: voor én door de mensen van Altena."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie