Nico Vos en zijn team hebben zin om in Andel aan de slag te gaan.
Nico Vos en zijn team hebben zin om in Andel aan de slag te gaan. Foto: Teus Admiraal

'Beste groenteman' vanaf vrijdag op Andelse markt

Algemeen 1.666 keer gelezen

WIJK EN AALBURG/ANDEL • Nico Vos heeft er zin in. Vanaf vrijdag staat de Wijk en Aalburger met zijn groenten en fruit nu ook wekelijks van 8.00 tot 12.00 uur op de markt bij de Romboutstoren in Andel.

Naast de daar al wekelijks langer aanwezige kaashandel, visboer, poelier en bakker. "Om in muziektermen te spreken: we vormen nu een kwintet", glimlacht Vos, die er aan toevoegt dat zoon Arthur in Andel de meeste keren de scepter zal zwaaien.

Beste groenteman
Met Nico Vos en zijn team haalt Andel niet zomaar een groenten- en fruitzaak binnen. Vos werd in het seizoen 2014/2015 gekroond tot beste groenteman van Nederland in de categorie ambulante handel. Een kroon, die Vos nog draagt. "Omdat het sinds die tijd niet meer jaarlijks is georganiseerd", legt de 52-jarige Wijk en Aalburger uit.

De beste wil Nico Vos, die al van kindsbeen af in het vak zit, nog steeds zijn. Daar zullen ze in Andel van profiteren. Vos en zijn team proberen zich voortdurend te onderscheiden via een zeer uitgebreid assortiment, een goede kwaliteit en niet in de laatste plaats een goede service. "Het niveau willen we hoog houden. Bij ons ben je verzekerd van lekkere, smaakvolle producten. Alle groenten en fruit zijn vers. Vers betekent: gisteren van het land, vandaag bij de klant."

Assortiment
Het assortiment bij Vos, die met zijn marktwagen van twaalf meter lang en zes meter breed ook op de markten in Bleskensgraaf, Ouddorp aan Zee, Bavel, Ulvenhout en Ameide staat, is ongekend. Zomaar een paar voorbeelden: momenteel verkoopt Vos en zijn team maar liefst tien soorten paddenstoelen, tien soorten sla en acht soorten tomaten. "Als we het niet hebben bestellen we het voor de klant."

Vos onderscheidt zich ook door specialisme. Zo wordt er jus d'orange geperst waar de klant bij staat. Het schoonmaken van ananassen gebeurt op verzoek gratis, zodat de ananas alleen nog maar in blokjes hoeft te worden gesneden. Overigens worden ook ananassen in blokjes verkocht.

Verse smoothies zijn er in zes vaste smaken. Ook verkoopt Vos biologische sappen.

"En we presenteren voor onze kraam elke dag een 1 euro-tafel. Deze artikelen zijn per zak of per stuk door de klant zelf uit te zoeken. Deze voordeeltafel is erg populair", weet Vos.

Bestellen
De producten bij Vos kunnen ook van tevoren worden besteld. Daarvoor kunnen mensen de website bezoeken en vervolgens het bestelformulier in vullen met het tijdstip erbij wanneer het afgehaald wordt. "We zorgen dan dat de bestelling dan bij de kraam klaar staat. Een stukje service, dus." Op de openingsdag kunnen de Andelnaren profiteren van openingsaanbiedingen en ligt er voor de kinderen iets leuks klaar.

http://www.vosgroenteenfruit.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Naast twee extra 'blijvers', heeft Voltena ook twee toptalenten aangetrokken.
Voltena breidt selectie verder uit met twee toptalenten uit de regio Sport 21 uur geleden
• Onderhoudswerkzaamheden aan de A27.
A27 weer vrij na spoedreparatie aan asfalt tussen Hooipolder en Nieuwendijk Update 23 uur geleden
• Na het overhandigen van de brochure volgde een rondleiding door de haven.
Werkendamse haven is vol, overvol: Kees van der Staaij ontvangt uitbreidingsplannen Zakelijk 29 apr, 12:20

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden