• De rookwolk is in de wijde omgeving te zien.
• De rookwolk is in de wijde omgeving te zien. Foto: Jurgen Versteeg
update

Schuur en woonhuis gaan verloren bij grote brand aan Bruine Kilweg in Werkendam

112 4.110 keer gelezen

WERKENDAM • In een schuur aan de Bruine Kilweg in Werkendam is donderdagmiddag rond 14.30 uur brand uitgebroken. Zowel de schuur als het aangrenzende woonhuis zijn bij de brand verloren gegaan.

Na het uitbreken van de brand, in een schuur van ongeveer 50 bij 100 meter, schaalde de brandweer al snel op naar ‘grote brand’. De brandweer probeert uitbreiding van het vuur naar een naastgelegen schuur te voorkomen en zal nog lange tijd aanwezig zijn voor bluswerkzaamheden. Rond 17.10 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle is.

Rook in wijde omgeving te zien

Door de forse brand waren er in de wijde omgeving rookpluimen te zien. "Heb je last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatiesystemen uit", adviseert Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan en of er gewonden zijn.

Zonnepanelen

Op het dak van de schuur lagen veel zonnepanelen. Het afval van de zonnepanelen lijkt zich beperkt te hebben verspreid in de omgeving. Vooral in omliggende weilanden lijken stukjes folie van de zonnepanelen te zijn neergedaald.  

Afval van zonnepanelen in de tuin of de omgeving rondom het huis, kan gewoon zelf worden opgeruimd. Doe dit bij voorkeur met handschoenen aan. 

Geen handschoenen? Was dan na het opruimen de handen met warm water en zeep. Het materiaal kan bij het restafval, in de grijze vuilniscontainer, worden weggegooid. Vooral in de omgeving van Werkendam is het mogelijk dat deze foliedeeltjes worden aangetroffen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden