• De scholenmarkt van twee jaar geleden in de Spil.
• De scholenmarkt van twee jaar geleden in de Spil. Foto: Aangeleverd

Scholenmarkt in Molenlanden voor voortgezet onderwijs

4 nov, 09:50 Algemeen 475 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Leerlingen uit groep 7 en 8 van alle Molenlandse basisscholen zijn op maandag 15 november welkom op de Scholenmarkt voortgezet onderwijs, die wordt gehouden in De Spil aan het Melkwegplein in Bleskensgraaf.

De kinderen zijn uiteraard samen met hun ouders/verzorgers welkom. Een groot aantal scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio komen hier over hun onderwijs vertellen. De markt start om 18.30 uur.

De gemeente Molenlanden, basisscholen en voortgezet onderwijs organiseren deze avond om leerlingen en hun ouders/verzorgers te helpen bij het maken van een schoolkeuze in het vervolgonderwijs.

In 2020 kon de markt helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar wordt er gebruik gemaakt van het corona toegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Er is extra aandacht voor ventilatie op de locatie. Iedereen wordt gevraagd met de dan geldende coronamaatregelen rekening te houden.

Elk kwartier start er een algemene presentatie over de structuur van het voortgezet onderwijs en de schoolkeuze. In de diverse zalen en de sportzaal van De Spil staan informatiestands van verschillende scholen uit de regio. Ouders en leerlingen kunnen hier kennismaken met docenten, vragen stellen en brochures bekijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie